Κεντρική Basket League Άρης Τα “αφεντικά” της πόλης

Τα “αφεντικά” της πόλης

paok aris jerel mcneal dedas

paok-aris-jerel-mcneal-dedas

Ο Άρης πέρασε θριαμβευτικά από την Πυλαία το βράδυ της Κυριακής (31/01) και πιστοποίησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά ένας παίκτης που δηλώνει βροντερό “παρών” καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου τόσο στα (θεωρητικά) εύκολα όσο και στα δύσκολα παιχνίδια. O Τζέρελ ΜακΝίλ, εκ του ΝΒΑ ορμώμενος, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος και το επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία, όπως και στο “Παλατάκι“, όπου σημείωσε 19 πόντους (5/10 διπ.-3/6 τρ.), πολλοί εκ των οποίων καθοριστικοί για την έκβαση του αγώνα.

Ο Αμερικανός κέρδισε ένα συμβόλαιο στους Φοίνιξ Σανς, πέρσι, καταφέρνοντας να αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια του “μαγικού κόσμου”, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν μιλάμε για έναν παίκτη της σειράς και σίγουρα μπορεί να σταθεί σε ομάδες μεγαλύτερης δυναμικής από τον Άρη.

Ανάλογη και η περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ. Ο συμπατριώτης αποτελεί έναν πολυσχιδή φόργουορντ με εξαιρετικό περιφερειακό σουτ αλλά και διεισδυτική ικανότητα. Την Κυριακή σκόραρε 17 πόντους (2/3 διπ.-1/4 τρ.-6/6 βολές) και κατέβασε 8 ριμπάουντ σε μόλις 19:28 λεπτά, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ. Στην τελευταία περίοδο ήταν αυτός που κλείδωσε τη νίκη υπέρ της ομάδας του.

paok-aris-okaro-white

Ο Ουάιτ μετράει 14.4 πόντους (36% στα τρίποντα), 7.1 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.8 κλεψίματα ανά 25.5 λεπτά, ενώ έχει σημειώσει μονοψήφιο αριθμό πόντων μονάχα δύο φορές στην Α1. Ο ΜακΝίλ προσφέρει 14.6 πόντους (37.7% στα τρίποντα), 3.2 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.1 κλεψίματα στα 26.4 λεπτά που αγωνίζεται ανά παιχνίδι και μονάχα σε τρεις περιπτώσεις δεν είχε διψήφια επιθετική συγκομιδή.

Αν ο Άρης καταφέρει να τους κρατήσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο, βασίζοντας πάνω τους τον κορμό της ομάδας, τότε θα μπορέσει να πετύχει μεγάλα πράγματα. Όμως, πλούσιες ομάδες της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους δελεάσουν μακριά από τη Θεσσαλονίκη, εάν το επιθυμήσουν.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι το καλοκαίρι θα οδηγήσουν τον Άρη σε μια επιτυχημένη σεζόν, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Γιούροκαπ. Η προσοχή είναι, πλέον, στραμμένη στην πρόκριση – υπέρβαση, στις οχτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη έχει αποδείξει πως μπορεί να πάει κόντρα στη λογική.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…