Κεντρική Basket League Άρης “Συγχαρητήρια κι ευχαριστώ…”

“Συγχαρητήρια κι ευχαριστώ…”

aris team pagkos priftis

aris-team-pagkos-priftis

Ο Άρης απέδειξε και με τη “βούλα” ότι είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος μετά τους δύο “αιωνίους“, φέροντας εις πέρας μια μεγάλη ανατροπή και νίκη κόντρα στην ΑΕΚ που τον θέτει επικεφαλής -για τα καλά- στην κούρα της τρίτης θέσης. Ο Δημήτρης Πρίφτης συνεχάρη τους παίκτες του και ευχαρίστησε τον Πελεκάνο, που έπαιξε με ενέσεις, ενώ αναφέρθηκε και στο “ταμείο” μετά από τις τρεις νίκες κόντρα στην Ένωση φέτος:

“Συγχαρητήρια στους παίκτες, πήραμε απόψε μια σπουδαία νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πελεκάνο που έπαιξε με θλάση, που εμφανίστηκε από την Τετάρτη. Ιατρικά δεν θα έπρεπε να παίξει, έκανε δύο ενέσεις μέσα στο τετραήμερο, έπαιξε και ήταν μάλιστα και καθοριστικός. Συγχαρητήρια και στην ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα.

Εμείς είχαμε σαφές πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και αυτό μας πλήγωσε και μας έκανε ουσιαστικά να παίζουμε το διπλάσιο χρόνο άμυνα, κάτι που μας έκανε πιο ευάλωτους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο βάλαμε κάποια κρίσιμα σουτ με τον Τζέικ (Κοέν) και τον Πελεκάνο. Έπαιξε ρόλο και η τύχη στα τελευταία λεπτά, πάντα χρειάζεται σε τέτοια ματς. Εμείς συνεχίζουμε, εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ“.

Για τις τρεις νίκες κόντρα στην ΑΕΚ φέτος: “Τον εγωισμό δεν μπορείς να το ελέγξεις και δεν μπορείς να το κάνεις σκάουτινγκ. Προφανώς μπορεί να υπάρχει μια ψυχολογική ανάταση μετά από τρεις ήττες απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Θα ήταν ουτοπικό κάτι τέτοιο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό”.

Για τη διαιτησία: “Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό το κομμάτι”.

Για τον λόγο που κράτησε στο ματς τον Χάγκινς (που δεν ήταν καλός στις βολές) στα τελευταίε λεπτά: “Δεν υπήρχε Σίμτσακ, δεν υπήρχε Ουάιτ. Θα μπορούσα να βάλω τον Τσούπκοβιτς ή τον Πελεκάνο, αλλά ο Πελεκάνος είχε τελειώσει. Κάποια πράγματα γίνονται ενστικτωδώς, δεν τα ελέγχω όλα”.

Ο Τζέικ Κοέν, με τη σειρά του, υποστήριξε: “Το σημερινό παιχνίδι είναι το τέλειο παράδειγμα για το γεγονός πως το μπάσκετ είναι ένα πολύ σκληρό άθλημα και διαρκεί 40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για εμάς, αλλά παλέψαμε σκληρά, ανατρέψαμε την κατάσταση, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο και βγάλαμε καλές άμυνες. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη είναι μια δήλωση για την ομάδα μας ότι ακόμα κι όταν δεν παίζουμε καλά μπορούμε να παίρνουμε μεγάλες νίκες. Αυτό οφείλεται τόσο στην ατμόσφαιρα του γηπέδου, όσο και στην πνευματικά δύναμη που έχουμε ως ομάδα”.

Για το γεγονός πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Πελεκάνος έβαλαν μεγάλα σουτ: “Ένιωθα καλά. Πάντα νιώθω καλά όταν σουτάρω αλλά αυτό κρίνεται, πάντα, εκ του αποτελέσματος. Πέρα από μένα, κι ο Μιχάλης έβαλε κάποια μεγάλα σουτ. Μερικές φορές έχει τύχει να μην είναι στη μέρα του, αλλά εμείς τον ξέρουμε και γνωρίζουμε ότι μπορεί να τα βάλει”.

Για τη διατήρηση του ρόστερ στο ακέραιο, χωρίς την παραμικρή αλλαγή: “Αυτό που συμβαίνει στον Άρη είναι εντυπωσιακό, καθώς μπαίνει Μάρτιος και δεν έχουμε κάνει ούτε μια αλλαγή στο ρόστερ. Το γεγονός ότι η σεζόν μας είναι επιτυχημένη, μέχρι στιγμής, καταδεικνύει το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει από τη διοίκηση, από τους προπονητές αλλά και από τους παίκτες. Είμαστε μια ομάδα, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και ακόμα αν υπάρξει μια κακή εμφάνιση, το ξεπερνάμε αμέσως”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…