Κεντρική Διεθνή Σάλος με τα πλαστά διαβατήρια

Σάλος με τα πλαστά διαβατήρια

Slaughter barca real

Slaughter-barca-real

Χαμό έχει προκαλέσει στην Ισπανία, η αποκάλυψη της εφημερίδας La Vanguardia, η οποία κάνει λόγο για τη χρήση πλαστών διαβατηρίων από αθλητές στην ACB, ώστε να αγωνίζονται ως κοινοτικοί. Οι δύο παίκτες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο είναι οι Μάρκους Σλότερ (έχει αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον στη Νταρουσάφακα) και Άντι Πάνκο (έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Liga Endesa και τώρα είναι στη Νανσί), που είχαν βγάλει διαβατήριο από την Ισημερινή Γουινέα ώστε να μην πιάνουν θέση ξένου (αυτό γιατί υπάρχει ειδική συμφωνία με τη συγκεκριμένη χώρα της Αφρικής).

Η Ισπανική Ομοσπονδία εντόπισε, πρώτη, τα περιστατικά τον περασμένο Μάιο και, ύστερα από συνεργασία με τον πρέσβη της Ισημερινής Γουινέας στην Ισπανία, εντοπίστηκε πως ο αριθμός του διαβατηρίου των δύο αθλητών ήταν ίδιος! Ο πρέσβης αναφέρθηκε στην ύπαρξη απατεώνων, οι οποίο επιδίδονται σε αυτόν ακριβώς τον τομέα και δη στην έκδοση διαβατηρίων με συνοπτικές διαδικασίες και με το αζημίωτο, φυσικά.

Η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια κι αν αμφότεροι οι Αμερικανοί κριθούν ένοχοι τότε οι κυρώσεις και οι ποινές θα είναι βαρείς τόσο για τους ίδιους όσο και για τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν. Η Μπαρτσελόνα, μάλιστα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, γνωστοποίησε πως αιτήθηκε να παραστεί στη δίκη μιας κι έχει έννομο συμφέρον, καθώς εάν η δικαιοσύνη αποφανθεί την ενοχή των διαπλεκόμενων, τότε -όπως τονίζει- υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος σε πολλούς αγώνες καθώς και σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …