Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – Κόροιβος 75-67

Ρέθυμνο – Κόροιβος 75-67

madden rethimno koroivos

madden-rethimno-koroivos

Το “Μ. Μερκούρη” αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος και σήμερα αυτό αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά. Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, το Ρέθυμνο επιβλήθηκε του Κοροίβου με 75-67 και ισχυροποίησε τη θέση του μέσα στην κορυφαία οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Κρητικοί ξεκίνησαν νωχελικά αλλά στις τελευταίες τρεις περιόδους επέβαλλαν πλήρως τον “νόμο” τους, έχτισαν διψήφιες διαφορές και διατήρησαν απόσταση ασφαλείας μέχρι τέλους, χωρίς να δυσκολευτούν.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος με 18 πόντους, έχοντας συμπαραστάτες τους Ράιαν Χάροου και Τάιλερ Στόουν με 16 και 15 πόντους, αντιστοίχως. Από πλευράς Ηλείων, ξεχώρισαν οι Αλεξάνταρ Τσάπιν και Δημήτρης Χαριτόπουλος, με 14 και 12 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο παρκέ, κατά την πρώτη περίοδο, κι έφθασαν να προηγούνται με 6 πόντους (12-18 στο 8:30) με τον Τσάπιν να κάνει τρομερή εμφάνιση. Ο Χάροου προσπάθησε να “συμμαζέψει” την κατάσταση και να μειώσει στον πόντο (17-18) στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου.

Το μομέντουμ, όμως, είχε ξεκινήσει να μεταφέρει στο “στρατόπεδο” της ομάδας του κάτι που φάνηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Κρητικοί πήραν, για πρώτη φορά στον αγώνα, προβάδισμα στις αρχές της περιόδου (26-25 στο 13′) και με πέντε σερί πόντους του Κάρτερ έχτισαν διαφορά 6 πόντων (31-25 στο 15′). Παρά τις προσπάθειες των Σλαφτσάκη και Βασιλόπουλου, η ψαλίδα όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά αυξήθηκε (37-30) μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Η τρίτη περίοδος ανήκε, εξ ολοκλήρου, στο συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου. Οι παίκτες του επιβλήθηκαν πλήρως στο παρκέ και το πέτυχαν παίζοντας καλή άμυνα και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ. Παράλληλα, “πυροβολούσαν” από τη γραμμή του τριπόντου, με τους Στόουν και Χάροου να πρωτοστατούν. Ως αποτέλεσμα, η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 15 πόντους (53-38 στο 26′), προτού πέσει στους 13 (60-47) στο 30ο λεπτό.

Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 6 πόντους (73-67 στο 39:30), κατά την τελευταία περίοδο, με τους γηπεδούχους να διατηρούν απόσταση ασφαλείας με σχετική ευκολία, φθάνοντας στο 9ο ροζ φύλλο της σεζόν χωρίς να καρδιοχτυπήσουν.

Διαιτητές: Φούφης – Πουρσανίδης – Θεονάς.
Τα δεκάλεπτα: 17-18, 37-30, 60-47, 75-67.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Σχίζας, Μάντεν 5, Γιαννόπουλος 18 (4), Στόουν 15 (2), Κάρτερ 7, Ντελινινκάιτις 5 (1), Σάφτενααρ 7, Τσακαλέρης 2, Χάροου 16 (1), Θεοδωρίδης.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Τρότερ 10, Σλαφτσάκης 8, Βασιλόπουλος 10 (2), Τσάπιν 14 (4), Χάρις 10, Πουλιανίτης, Χριστοδούλου 3, Χάρντινγκ, Χαριτόπουλος 12.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα …