Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – Αρκαδικός 89-76

Ρέθυμνο – Αρκαδικός 89-76

stone stefanidis rethimno arkadikos

stone-stefanidis-rethimno-arkadikos

Το Ρέθυμνο επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας του Αρκαδικού με 89-76, πραγματοποιώντας παράλληλα ένα αποφασιστικό βήμα ώστε να απομακρυνθεί από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Ο Τόμας Ντελινινκάιτις έκανε καταπληκτική εμφάνιση, σημειώνοντας 23 πόντους με 4/5 τρίποντα, έχοντας συνοδοιπόρους τους Ράιαν Χάροου και Τάιλερ Στόουν, με 21 και 14 πόντους, αντίστοιχα. Από τον Αρκαδικό (που βρίσκεται πλέον με το ενάμισι πόδι στην Α2), διακριθέντες ήταν οι νεοφερμένοι Άλεξ Λίτζιον και Κάμερον Τζόουνς, με 20 πόντους, έκαστος.

Σε παιχνίδι δίχως γυρισμό για την ομάδα του Αρκαδικού και σε ακόμα έναν τελικό για την ομάδα του Ρεθύμνου, η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολύ σκληρές άμυνες και για τις δύο πλευρές. Αυτό δείχνει και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν συμπληρώσει τα 5 ομαδικά φάουλ στα πρώτα 6′ του αγώνα. Το Ρέθυμνο κατάφερε να προηγηθεί με 3 πόντους, ύστερα από τρίποντο του Ντελινινκάιτις (15-12), αλλά η απάντηση από τους Αρκάδες ήρθε από τον Τζόουνς με τρίποντο που έφερε το ματς και πάλι στα ίσα (17-17). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 21-20.

Στην δεύτερη περίοδο οι Ρεθυμνιώτες πήραν διαφορά 6 πόντων με τρίποντο του Χάρη Γιαννόπουλου κάνοντας το 26-20. Οι παίκτες του Αρκαδικού στην β΄περίοδο έκαναν εύκολα λάθη στην επίθεση με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα, από την άλλη πλευρά οι Κρητικοί χωρίς να παίζουν παραγωγικό μπάσκετ στην επίθεση, έφτασαν το σκορ στο 32-23, 5΄πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με ατομικές ενέργειες του Ντελινινκάιτς.

Με γρήγορες επιθέσεις οι Ρεθυμνιώτες έφτασαν στο μέγιστο την διαφορά του αγώνα, μέχρι εκείνη τη στιγμή και δη στους 11 πόντους (36-25). Το νέο μεταγραφικό απόκτημα από πλευράς φιλοξενούμενων, Κάμερον Τζόουνς, αποτελούσε το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο των Αρκάδων, με τον Λίτζιον να ακολουθεί, ο οποίος μείωσε σε 44-36, με 2 εύστοχες βολές.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Καστρίτη με άμυνα ζώνης μείωσαν σε 46-40 με δυναμικό μπάσιμο του Καλλινικίδη, αλλά η “τιμωρία” επήλθε από τον Γιαννόπουλο, που με τρίποντο έκανε το 49-40, 7′ πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Η “αχίλλειος πτέρνα” του Ρεθύμνου ήταν η αντιμετώπιση του Βασίλη Καββαδά μέσα στη ρακέτα ο οποίος κυριαρχούσε στα ριμπάουντ.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου με ντράιβ μέσα στο καλάθι κρατούσαν την διαφορά και με τρίποντο του Ντελινινκάιτς έφτασαν στους 11 πόντους (58-47). Ενώ τα παιδιά της Τρίπολης προσπαθούσαν να μπουν στον αγώνα, αλλά εις μάτην καθώς οι Χάροου και Ντελινινκάιτς όπλισαν τις τρίποντες “βόμβες” τους και έκαναν το 67-55 που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο το έργο των φιλοξενούμενων είχε γίνει δυσκολότερο καθώς δεν μπορούσαν να σταματήσουν την επιθετική λειτουργία του Ρεθύμνου, το οποίο διατηρούσε την διαφορά του αγώνα πάνω από τους δέκα πόντους. Στα 4΄πριν την λήξη του παιχνιδιού ο Χάροου με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 80-65 και έβαλε τέλος στις ελπίδες των Αρκάδων για νίκη.

Η χαλάρωση των παικτών του Ρεθύμνου έδωσε δικαίωμα στους Αρκάδες να μειώσουν σε (82-71), 1.02΄ πριν την λήξη του παιχνιδιού. Με 45″ να απομένουν, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δέχτηκε τεχνική ποινή οι Αρκάδες, μείωσαν αλλά με 4 συνεχόμενους πόντους του Χάροου φτάσαμε στο τελικό 89-76.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 44-36, 67-55, 89-76.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Ντελινικάιτς 23 (4), Σχίζας 7 (1), Μάντεεν, Σάφτενααρ 7, Γιαννόπουλος 6 (2), Τσακαλέρης 2, Χάροου 21 (2), Στόουν 14, Κάρτερ 9, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καραμαλέγκος, Τζόουνς 20 (3), Καββαδάς 13, Βαν Οόστρουμ 8, Κοψάφτης, Στεφανίδης 2, Νουτίνεν 8, Καλλινικίδης 5, Εζώμο, Τζουγκαράκης, Λι, Λίτζιον 20 (3).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…