Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ψάχνουμε παίκτη, αλλά δεν καιγόμαστε”

“Ψάχνουμε παίκτη, αλλά δεν καιγόμαστε”

sfairopoulos sef

sfairopoulos-sef

Ο Ολυμπιακός χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, επικράτησε των Τρικάλων με 84-52, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης στάθηκε στη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, ενώ γιαα το αν θα πάρει παίκτη η ομάδα τόνισε, πως ψάχνουν για παίκτη, αλλά δεν καίγονται ιδιαίτερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Είναι ένα παιχνίδι που η διαφορά δυναμικότητας ήταν πολύ μεγάλη, αποτυπώνεται ίσως στο τελικό σκορ, μπορώ να πω ότι είχαμε καλά διαστήματα, αλλά και διαστήματα που ατονήσαμε σε άμυνα και επίθεση. Ξεκινήσαμε συγκεντρωμένοι, δεχτήκαμε μόλις οκτώ πόντους στην πρώτη περίοδο, αλλά στη δεύτερη περίοδο, από ένα σημείο και μετά νομίζω σταματήσαμε να παίζουμε και αυτό δεν είναι αυτό που θέλουμε, δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε όταν φεύγει η διαφορά, δηλαδή να σταματάμε να παίζουμε όταν φεύγει η διαφορά. Δεν το θέλουμε αυτό. Γενικά ήταν ένα παιχνίδι που πήραμε διαφορά από την αρχή, ο ρυθμός δεν ήταν όπως θα θέλαμε, σίγουρα θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε διάρκεια σε τέτοια παιχνίδια”.

Σε ερώτηση για το εάν ο Ολυμπιακός πρόκειται να πάρει παίκτη, ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος απάντησε: “Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο υλικό που υπάρχει, σε όλους τους παίκτες και στα νέα παιδιά που καλούνται να βγουν μπροστά να παίξουν και να προσφέρουν. Αν βρούμε παίκτη τέτοια εποχή που μπορεί να μας δώσει το κάτι παραπάνω που δεν έχουμε, τότε θα προχωρήσουμε, όσο και εάν πιέζει ο χρόνος, σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε. Ψάχνουμε στην αγορά, αλλά δεν είναι ότι καιγόμαστε για να βρούμε έναν παίκτη.

Δεν θέλουμε να πάρουμε έναν παίκτη μόνο και μόνο για να πάρουμε έναν παίκτη. Εάν είναι ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, θα μας δώσει το κάτι παραπάνω που δεν έχουμε, σίγουρα δεν θα είναι ένας παίκτης top επιπέδου γιατί αυτοί οι παίκτες έχουν συμβόλαια και δεν φεύγουν από τις ομάδες τους, δεν είναι εύκολο να τους πάρεις. Αν βρούμε, όμως, έναν παίκτη που θα μπορέσει να μας βοηθήσει, θα μας δώσει έστω και κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε, τότε ναι θα προχωρήσουμε”.

Από πλευράς παικτών, ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε: “Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά να πούμε για το ματς. Εμείς, όπως είπαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι, πρέπει να παρουσιαζόμαστε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε ματς να δίνουμε τα πάντα, να είμαστε γεμάτοι ενέργεια και θέληση καθώς έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Αν θέλεις να λέγεσαι Ολυμπιακός και να κυνηγάς κάθε στόχο, τίτλους κλπ, θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος. Χωρίς να θέλω να μειώσω ομάδες όπως το Λαύριο ή τα Τρίκαλα, σε ματς σαν και αυτά θα πρέπει να δείχνεις την κυριαρχία σου από το πρώτο λεπτό και να μην επιτρέπεις στον αντίπαλο να βρίσκει πατήματα διαιτητών ή αν είχαμε άλλους δύο παίκτες θα ήμασταν πιο κοντά. Εμείς στα δύο τελευταία παιχνίδια το έχουμε επιτρέψει αυτό, στο σημερινό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά όπως είπα και πριν, αν θες να λέγεσαι Ολυμπιακός, πρέπει να παρουσιάζεσαι έτοιμος σε κάθε κατάσταση, σε κάθε περίσταση κάθε μέρα στο παρκέ αν θες να κατακτήσεις όσα θέλει να κατακτήσει ο Ολυμπιακός.

Στα λόγια είναι όλα εύκολα, όλα φαίνονται στο παρκέ. Όσο περνάει ο καιρός θα νιώθω καλύτερα, πιο δυνατός, πιο έτοιμος και μέσα στη χημεία της ομάδας, είναι παιδιά που ήξερα, αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε να γίνομαι ένα με την ομάδα, να μαθαίνω κάθε έναν ξεχωριστά και όλους μαζί. Το καλό που έχει ο Ολυμπιακός είναι ότι διαλέγει τους παίκτες όχι μόνο σύμφωνα με το ταλέντο, αλλά και σύμφωνα με τον χαρακτήρα τους και αυτό είναι ένα από τα συστατικά των επιτυχιών του. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τα ματς με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου από αύριο τα εισιτήρια με Μπερτσελόνα, ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. …