Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα”

“Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα”

Giannis Sfairopoulos Real Madrid Olympiacos

Giannis-Sfairopoulos-Real-Madrid-OlympiacosΟ Ολυμπιακός επικράτησε, εκτός έδρας,  του Λαυρίου 55-71 και ο κόουτς των “ερυθρολεύκων”, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για την ποιότητα των γηπεδούχων, αλλά και για τον τρόπο που αντέδρασε η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Ξέραμε πως το Λαύριο είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Είχαμε πει και στο πρώτο γύρο το ίδιο στους παίκτες. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν πλασματικό σε σχέση με την εικόνα του Λαυρίου. Το Λαύριο δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Όταν προηγηθήκαμε με 3-11, πιστέψαμε πως όλα κρίθηκαν. Έβαλαν μεγάλα σουτ και μας δυσκόλεψαν στη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, παίξαμε όπως θέλαμε. Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα μας, βελτιώσαμε τα ποσοστά μας στην επίθεση σε δίποντα και τρίποντα και αυτά έγιναν γιατί δεχτήκαμε μόλις 20 πόντους στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε αυτό που έπρεπε. Πήραμε μια σχετικά εύκολη νίκη. Συγχαρητήρια στο Λαύριο, παίζει πολύ καλό μπάσκετ.”

Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη: “Ο Μάντζαρης είναι ένας παίκτης στον οποίο πιστεύουμε πολύ, είναι ένας παίκτης κλειδί για εμάς. Είναι ένας παίκτης που ξέρουμε πόσο καλά μπορεί να παίξει. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα εντυπωσιακά και στήριξε την ομάδα σε όλους τους τομείς και σε επίθεση και σε άμυνα όταν μάλιστα υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί στην ομάδα. Είναι φυσιολογικό να κάνει κάποια κοιλιά, αλλά τον βλέπουμε τώρα να ανεβαίνει και πάλι. Τον πιστεύαμε, τον πιστεύουμε και θα τον πιστεύουμε.”

Για λογαριασμό των παικτών μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου: “Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δείξαμε δύο πρόσωπα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι και σε όλη τη διάρκεια της κάθε αναμέτρησης και στο πρώτο δεν είχαμε συγκέντρωση. Επηρεαστήκαμε και από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Αλλά οι προπονητές μας είχαν ενημερώσει πως πρόκειται για μια εντελώς άλλη ομάδα στην έδρα της. Συγχαρητήρια στο Λαύριο για τη μαχητικότητα τους.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…