Κεντρική NBA Ο “Mr. Big Shot” των Πίστονς (vid)

Ο “Mr. Big Shot” των Πίστονς (vid)

wallace billups 800

wallace_billups_800Οι Πίστονς πριν από περίπου έναν μήνα (17/1) τίμησαν τον Μπεν Ουάλας, αποσύροντας την φανέλα του με τον αριθμό #3. Τώρα είναι η ώρα του Τσόνσι Μπίλαπς. Ξημερώματα Πέμπτης, το Ντιτρόιτ υποδέχεται τους Νάγκετς και οι διοικούντες θα αποσύρουν την “θρυλική” φανέλα με το #1 προς τιμήν του “Mr. Big Shot”.

Την βραδιά που ο Ουάλας έβλεπε την φανέλα του να υψώνεται στον “ουρανό” του “Palace of Auburn Hills” οι δημοσιογράφοι έτρεξαν να βρουν τον Μπίλαπς για να τον ρωτήσουν το πόσο πολύ περιμένει να έρθει η δικιά του βραδιά. Ο Τσόνσι δεν μίλησε πολύ, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε. Μίλησε για τον “αδερφό” του, Μπεν Ουάλας, που ζούσε μοναδικές στιγμές και όχι για τον εαυτό του.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Μπεν. Του αξίζει αυτή η τιμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα μαζί του σε αυτή την διαδρομή. Είμαι εδώ απόψε για να τον τιμήσω. Για εμένα θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ανυπομονώ.”

Καριέρα από ατόφιο χρυσάφιchauncey billups

Ό,τι και να πει κάποιος για τον 39χρονο (25/9/1976), πλέον, Μπίλαπς θα είναι λίγο. Ο πρώην άσος των Πίστονς εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 2014 μετρώντας συνολικά 1043 αγώνες στο κορυφαίο μπασκετικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Οι 482 από τις συνολικά 1043 εμφανίσεις του πραγματοποιήθηκαν μες την φανέλα της “motor city”. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1997 όταν και υπέγραψε στους Μπόστον Σέλτικς. Έκτοτε πέρασε συνολικά από εφτά ομάδες, με την πιο γόνιμη περίοδο να είναι η εξαετία 2002-2008 όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα με το Ντιτρόιτ (2004), έπαιξε στους τελικούς του 2005, ενώ έδωσε το παρόν σε όλα τα play-offs από το 2003 μέχρι το 2008.

Όσον αφορά τις προσωπικές διακρίσεις η “μπάλα χάνεται” γρήγορα αν αναλογιστεί κανείς πως έχει βρεθεί σε 5 All-Star Games (2006-2010). Επιπλέον, έχει επιλεγεί ανάμεσα σε καλύτερες αμυντικές πεντάδες, αλλά και σε δεύτερες και τρίτες καλύτερες πεντάδες της Λίγκας πάνω από μία φορά.

Το 2008 έλαβε το βραβείο “Ούλτερ Κένεντι” για το κοινωνικό του έργο στην κοινότητα του Ντιτρόιτ, το 2009 αναδείχθηκε προαγωγός του ευ αγωνίζεσθε στο ΝΒΑ, ενώ το 2013 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος συμπαίκτης.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποσύρουν αριθμό του Μπίλαπς. Το κολέγιο του Κολοράντο απέσυρε την φανέλα με το #4 έτσι ώστε να τον τιμήσει, εισάγοντας τον μάλιστα στο Hall of Fame του κολεγίου. Το νούμερο 4 ήταν το αγαπημένο του Τσάνσι όταν ήταν μικρός, καθώς είχε σαν είδωλο του τον Τζο Ντουμάρς, ο οποίος κατά το πέρασμα του από τους Πίστονς ήταν υπεύθυνος αγωνιστικών υποθέσεων της ομάδας.

Απολαύστε τον “Big Shot” Μπίλαπς:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …