Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης

Ο καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης

Αποστολή εξετελέσθη, αλλά…-Γιώργος Κογκαλίδης

Αποστολή εξετελέσθη, αλλά…-Γιώργος Κογκαλίδης

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, περνώντας σαν σίφουνας από το Ζάγκρεμπ. Το +18 (78-60) είναι πολύ τιμητικό για την Τσεντεβίτα, αν αναλογιστεί κανείς πως οι Κροάτες μείωσαν τη διαφορά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν οι “πράσινοι” είχαν χαλαρώσει, μιας και είχαν “καθαρίσει” από πολύ νωρίς την υπόθεση νίκη.

Η άνετη νίκη της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς οφείλεται εν πολλοίς στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Σέρβου τεχνικού και δη ο Νικ Καλάθης, ο οποίος “έσβησε” τον εκάστοτε προσωπικό του αντίπαλο.

Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ αποτελεί με διαφορά τον καλύτερο αμυντικό της Ευρώπης. Η πίεση που ασκεί στον αντίπαλο πλέι μέικερ είναι τρομερή, με αποτέλεσμα να τον “βγάζει” εκτός αγώνα.

Στο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα, ο Καλάθης κατάφερε να “σβήσει” τον Τζέικομπ Πούλεν, ο οποίος αποτελεί το βαρύ πυροβολικό των Κροατών. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε μόλις 5 πόντους, μένοντας για πρώτη φορά στο Top 16 σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Όσο για τους αντικαταστάτες του, Μούσα και Γκόρντιτς, αμφότεροι έμειναν άποντοι.

Ο Καλάθης ολοκλήρωσε την χθεσινή (4/2) παράστασή του με μία επιβλητική εμφάνιση και στο… μπροστά μέρος του παιχνιδιού. Έκανε double-double με 10 πόντους (2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα) και 10 ασίστ, ενώ μοναδικό μελανό σημείο ήταν τα 4 εύκολα λάθη που έκανε, πράγμα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνίστηκε και πάλι για 34 λεπτά (!).

Για να αντιληφθείτε την εξαιρετική άμυνα του Καλάθη, δείτε τις επιδόσεις του Πούλεν στα προηγούμενα παιχνίδια της Τσεντεβίτα στο Top 16 της Ευρωλίγκα.

Ομάδα

Πόντοι

Ασίστ

Κουμπάν

11

6

Νταρουσάφακα

25

5

Μάλαγα

16

3

Εφές

11

1

Φενέρμπαχτσε

12

1

Παναθηναϊκός

5

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…