Κεντρική NBA Ο Γιάννης και το “τρένο” των play-offs

Ο Γιάννης και το “τρένο” των play-offs

antetokounmpo bucks lakers

antetokounmpo-bucks-lakersΟ Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το θέμα της ημέρας, καθώς κατάφερε να πραγματοποιήσει το πρώτο tripple-double (27π., 10ασ., 12ριμπ., 4κοψ.,3κλεψ.) της καριέρας του και εκτός αυτού, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Λίγκας που καταφέρνει κάτι τέτοιο (21 χρόνων και 78 ημερών) κόντρα στους Λέικερς. Στην δεύτερη θέση της σχετική λίστας βρίσκεται ο Όσκαρ Ρόμπερτσον, ο οποίος βρισκόταν σε ηλικία 21 χρόνων και 330 ημερών.

Επιπλέον, πέρα των όσων έκανε εντός παρκέ, ξημερώματα Τρίτης, ο “Κούνμπο”, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γαϊτανάκι δηλώσεων θαυμασμού ανάμεσα στον ίδιο και τον Κόμπι Μπράιαντ. Τα μέσα στις ΗΠΑ έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στα όσα είπε ο “Mamba” για τον Γιάννη. Τε “κερασάκι στην τούρτα” ήταν η αγκαλιά που έδωσαν μετά το τέλος της αναμέτρησης, με το Κόμπι να δίνει πολλά συγχαρητήρια στον “Greek Freak”.

Αρκετά όμως με το μεγαλείο του “Κούνμπο”. Είχα γράψει πριν αρκετό καιρό πως τα “ελάφια” δεν θα βρεθούν στα play-offs. Η αίσθηση μου αρχίζει και αλλάζει. Όχι γιατί το Μιλγουόκι άρχισε ξαφνικά να παίζει μπασκετάρα, αλλά διότι αρχίζουν και αλλάζουν πολύ βασικά στοιχεία.

Ο Γιάννης κάνει αυτό που μπορεί σε κάθε παιχνίδι. Πάντα το έκανε και πάντα θα το κάνει. Το διαφορετικό έχει να κάνει με το ότι και οι συμπαίκτες του δείχνουν να τον εμπιστεύονται περισσότερο. Τον βλέπουμε περισσότερη ώρα με την μπάλα στα χέρια. Ακόμα, το έτερον του ήμισυ, Τζαμπάρι Πάρκερ, μετά και την συμμετοχή του στο “Rising Stars Chalenge” αρχίζει να πατάει πιο δυνατά στα πόδια του. O “JB” έχει 11,9 πόντους μέσο όρο φέτος, ενώ στα τελευταία 10 παιχνίδια τον έχει ανεβάσει στους 14,14. Έχει αρχίσει δηλαδή να θυμίζει ξανά τον παίκτη που ήταν πριν τραυματιστεί.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, οι Μίντλετον και Καρτερ – Ουίλιαμς αξιοποιούν καλύτερα τους συμπαίκτες τους. Ο Μονρό μοιάζει λιγότρο “τσαπατσούλης” και με αυτά και μ’αυτά η ομάδα κέρδισε 4 από τα τελευταία 5 παιχνίδια. Ο δρόμος για τα play-offs της Ανατολής είναι μακρύς και δύσβατος. Απομένουν ακόμα 25 παιχνίδια, τα “ελάφια” απέχουν 5 νίκες από Χόρνετς και Μπουλς (7ος – 8ος) και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους όλα είναι ανοιχτά.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…