Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο εκνευρισμένος “Σάλε”

Ο εκνευρισμένος “Σάλε”

djordjevic

djordjevic

Ο Παναθηναϊκός δεν “έλαμψε” με την εμφάνιση του αλλά έπαιξε όσο χρειάστηκε προκειμένου να νικήσει τον Απόλλωνα Πάτρας. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε ανάμεικτα συναισθήματα μετά το τέλος του αγώνα, καθώς ήταν μεν ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά και εκνευρισμένος για τη χαλάρωση που έδειξαν στο τέλος.

“Είναι μια σημαντική νίκη, γιατί είχαμε λίγους παίκτες στη διάθεσή μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις έτσι απέναντι σε ομάδες που παίζουν χωρίς άγχος. Τα παιδιά είχαν διάθεση, πήραμε λεπτά από τον Μαρκέζ (Χέινς) και τον Λευτέρη (Μποχωρίδη), ο οποίος σταδιακά βρίσκει τα πατήματά του. Η κατάσταση του Τζέιμς (Γκιστ) είναι αυτή που με κάνει να είμαι σκεπτικός γιατί είναι πολύ σημαντικός για εμάς, ειδικά σε επίπεδο άμυνας. Γι αυτό βάλαμε τον Σάσα (Πάβλοβιτς) στο “4” προκειμένου να έχουμε παραπάνω λύσεις σε αυτή τη θέση” επεσήμανε αρχικά και συμπλήρωσε:

“Ο Απόλλων Πατρών είχε πολλούς παίκτες που μπορούσαν να σουτάρουν και να σκοράρουν, ήταν έτοιμοι γι αυτό το παιχνίδι. Έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ, ειδικά ο Σάντλερ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Ήταν μεγάλο ερωτηματικό για εμάς απόψε. Από την άλλη πλευρά, απαντήσαμε με διαφορετικές πεντάδες και πρόσωπα. Από τη στιγμή που είχαμε τον Μίροσλαβ (Ραντούλιτσα), ήμασταν ήρεμοι. Ο Γιώργος (Παπαγιάννης) είχε θέματα στην άμυνα, τα οποία πρέπει να λύσουμε το επόμενο διάστημα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον αντίπαλο κόουτς για την εικόνα που έχει η ομάδα του και την παρουσία της στο ελληνικό πρωτάθλημα”.

Σχετικά με τα παράπονα από τους παίκτες του υπογράμμισε πως “θα έπρεπε να είχαμε “τελειώσει” το παιχνίδι νωρίτερα. Αυτό που με εκνευρίζει είναι η συμπεριφορά μας όταν χαλαρώνουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεων των αντιπάλων. Δεν έχει να κάνει με τακτική ή κάτι άλλο, αλλά με τη συγκέντρωση και τις υποχρεώσεις που υπάρχουν απέναντι στην ομάδα”.

Αναφορικά με την ενσωμάτωση των νεοφερμένων, εξήγησε ότι: “Έχουμε μπροστά μας πρώτα δύο παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν αντιμετωπίσουμε τη Φενέρμπαχτσε. Συγκεντρωνόμαστε σε αυτό που ακολουθεί, δεν χάνουμε το μυαλό μας. Το πιο σημαντικό παιχνίδι κάθε φορά είναι αυτό που ακολουθεί. Δεν είναι εύκολο να ενσωματώσουμε τα παιδιά που ήρθαν τώρα στην ομάδα. Έχουμε πολλά μαζεμένα παιχνίδια, κι αυτό δεν μας αφήνει να προπονηθούμε όπως θέλουμε για να τους εντάξουμε πλήρως.

Στην ομάδα όμως υπάρχουν πολύ έξυπνα παιδιά κι αυτό παίζει ρόλο. Για παράδειγμα, ο Έλιοτ (Γουίλιαμς) έχει υψηλό IQ κι αυτό κάνει πιο εύκολη όλη την προσπάθεια”.

Εκπροσωπώντας τους παίκτες, ο Νικ Καλάθης, τόνισε: “Προφανώς είχαμε λίγα παιδιά σήμερα στην ομάδα, αλλά όσοι έπαιξαν έκαναν καλή προσπάθεια. Μπορεί στην άμυνα να μην ήμασταν καλοί στην αρχή, αλλά σταδιακά βελτιώσαμε την εικόνα μας. Παλέψαμε, διεκδικήσαμε μπάλες, ανεβάσαμε αρκετά τη διαφορά. Ο Απόλλων Πατρών είναι καλή ομάδα, έβαλε τα ελεύθερα σουτ κι έτσι έμεινε μέσα στο παιχνίδι. Εν κατακλείδι, κάναμε ό,τι χρειαζόταν για να πάρουμε τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…