Κεντρική Basket League Άρης “Νίκη που μας… αγχώνει”

“Νίκη που μας… αγχώνει”

priftis

priftis-xanthopoulos

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη νίκη της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι παρά το χαλαρό ξεκίνημα οι παίκτες του αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα πρέπει να κοιτάξουν την ουσία της νίκης για την 4άδα. Παράλληλα, δήλωσε ότι η νίκη αυτή τον αγχώνει, καθώς “απειλεί” τη συγκέντρωση της ομάδας και τον έλεγχο των συναισθημάτων. Τέλος, αναφέρθηκε και στην πολύ καλή εμφάνιση του Σλάβεν Τσούπκοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι, έχει την ιδιαιτερότητα του ντέρμπι, αλλά πρέπει να μείνουμε στην ουσία που είναι οι δύο βαθμοί. Όλα κρίνονται στα πλέι οφ. Πρέπει να μείνουμε ήρεμοι. Μας δίνει αυτή η νίκη ένα αβαντάζ, αλλά έχει τόσο πολύ δρόμο ακόμα που πολλά μπορούν να συμβούν. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι.

Ξεκινήσαμε χαλαρά, δεν είχαμε την ενέργεια που έπρεπε, δεν ήμασταν μαχητικοί, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε 12 επιθετικά ριμπάουντ και πετύχαμε κρίσιμα σουτ σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. Αύριο ταξιδεύουμε και προχωράμε. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ”.

Για το αν αισθάνεται πιο ήρεμος μετά από αυτήν την νίκη: “Το αντίθετο. Με αγχώνει πολύ αυτή η νίκη. Το πιο δύσκολο στον αθλητισμό είναι να κοντρολάρεις τα συναισθήματα σου και να είσαι προσγειωμενος. Μας δίνει σίγουρα μια ανάταση αλλά δεν πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πραγματικά έχει αυτή η νίκη. Πολλές φορές ο υπέρμετρος ενθουσιασμός σε επηρεάζει, υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Αυτή είναι η δυσκολία, να συμμαζέψω το μυαλό των νέων παιδιών”.

Για το αν αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο η εμφάνιση του Τσούπκοβιτς: “Η εμφάνισή του αποδεικνύει ότι είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι. Είναι προπονημένος, έχει σωστή νοοτροπία και ήταν έτοιμος. Μας χαροποιεί και δικαιώνει τη δική του προσπάθεια”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Όλοι ξέραμε τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι για όλη την πόλη. Ξεκινήσαμε πολύ νωθρά, αλλά στο δεύτερο μέρος διορθώσαμε τα λάθη μας, βελτιώσαμε την άμυνά μας. Είχαμε 12 επιθετικά ριμπάουντ, που ήταν κλειδί για τον αγώνα. Είναι πολύ σημαντική νίκη, αλλά συνεχίζουμε, γιατί έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα και όχι πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…