Κεντρική Basket League Άρης “Να προσαρμοστούμε στις συνθήκες”

“Να προσαρμοστούμε στις συνθήκες”

dimitris priftis

dimitris-priftis

Μετά από ένα ατελείωτο -κυριολεκτικά- ταξίδι η απόστολή του Άρη, έφτασε λίγο μετά τις 3 τα μεσάνυχτα -και αφού είχαν αλλάξει τρία αεροπλάνα- στην Κλαϊπέντα, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο τη Νεπτούνας, στο πλάισιο της 5ης αγωνιστικής των Last 32 του Eurocup.

Ο Δημήτρης Πρίφτης πριν αναφερθεί στο αυριανό ματς, σχολίασε τις δύο πολύ σημαντικές νίκες επί των Άλμπα και ΠΑΟΚ, λέγοντας: “σίγουρα έχουμε μια ψυχολογική ανάταση, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για μεγάλους ενθουσιασμούς και πολλά συναισθήματα, διότι το ταξίδι αυτό που θα κάνουμε είναι από τα χειρότερα, με τρία αεροπλάνα, με πούλμαν… Με μόλις μία προπόνηση θα πρέπει να παίξουμε με τη Νεπτούνας και μετά με μόλις μία προπόνηση θα πρέπει να παίξουμε με το Λαύριο. Είναι πολύ δύσκολη βδομάδα“.

Για την παρουσία του κόσμου στο Nick Galis Hall, όταν επέστρεψε η ομάδα από την Πυλαία είπε: “ο κόσμος εκφράζεται, είναι κοντά μας, τον ευχαριστούμε. Μας ενθαρρύνει. Από την άλλη πλευρά εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να μη χάσουμε το μυαλό μας, γιατί αυτό είχε γίνει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, γι’ αυτό το λόγο είχαμε εκείνα τα συμπτώματα και δεν μιλάω για τις ήττες, όσο για τις κακές εμφανίσεις”.

Για την ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει στην Κλαϊπέντα: “Τα γήπεδα στη Λιθουανία είναι πάντα θορυβώδη και έντονα για τον αντίπαλο. Η ήττα από την Ζαλγκίρις θα έχει πληγώσει τον εγωισμό της Νεπτούνας, όπως επίσης και το παιχνίδι που έγινε στην Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε όλες αυτές τις συνθήκες και να βρούμε τα αποθέματα ενέργειας για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι καλή ομάδα η Νεπτούνας, το απέδειξε και στα δύο παιχνίδια με την Αρμάνι, κάτι που εμείς δεν αποδείξαμε. Περιμένουμε σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, διότι έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών που σίγουρα θα κοστίσουν στο κομμάτι της ενέργειας”.

Για τον τρόπο που παίζει η Νεπτούνας σχολίασε: “Έχει έντονο ρυθμό, παίζει στο ανοικτό γήπεδο, σουτάρει πολύ. Σε όλα αυτά ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει όταν παίζεις εκτός έδρας και είναι πιο εύκολο το έργο όταν παίζουμε στο Αλεξάνδρειο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση και με απασχολεί πιο πολύ το κομμάτι της ενέργειας”.

Αναφορικά με την κατάσταση των Μιχάλη Πελεκάνου και Σλάβεν Τσούπκοβιτς, οι οποίοι βοήθησαν σε μείζονα βαθμό για την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ, ανέφερε: “Έχει πολύ μεγάλη αξία, αναδεικνύει την ομάδα και δείχνει ότι όλοι οι παίκτες έχουν μία σκέψη και είναι ετοιμοπόλεμοι και προπονημένοι. Όταν χρειαστεί θα μπουν και θα αποδώσουν και γι’ αυτό είμαστε όλοι χαρούμενοι. Αυτό είναι το βασικό συστατικό που πρέπει να έχουμε και πρέπει να το διατηρήσουμε. Αν το χάσουμε αυτό, δεν θα είμαστε το ίδιο αποτελεσματικοί“.

Τέλος, εξήγησε ότι: “Δεν είναι ομάδα έδρας ο Άρης. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Προσπαθεί να διαμορφώσει ένα αγωνιστικό πρόσωπο που δεν είναι ακόμα σε επίπεδο που μπορεί να κυριαρχεί παντού εκτός έδρας. Ακόμα και στην έδρα μας δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αν και αναμφίβολα το γήπεδό μας δημιουργεί πρόβλημα στους αντιπάλους. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είμαστε ομάδα που παίζει μόνο εντός έδρας, κυρίως για όλα τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…