Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Να έχουμε ανάλογη συνέχεια”

“Να έχουμε ανάλογη συνέχεια”

skourtopoulos

skourtopoulos

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη πήρε το Ρέθυμνο, που επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 94-87.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του στις δηλώσεις του, μετά το τέλος της αναμέτρησης και τόνισε μετά και την απόκτηση του Ντελινινκάιτις, η ομάδα θα δέσει και θα πάει ψηλά.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Πανηγυρίσαμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας σε ένα γήπεδο που κάνουμε καλά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια. Βασικός λόγος ήταν τα προβλήματα του ΠΑΟΚ που έκανε εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη και πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα.

Η μετάβαση χρειάζεται ένα διάστημα για να λειτουργήσει. Θέλαμε ένα ψηλό τέμπο για να πάμε στο καλάθι και να γυρίσουμε στην άμυνα. Βάλαμε κάποια δύσκολα σουτ σε ένα κομμάτι που το έχουμε το τελευταίο διάστημα. Εχουμε μια αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ αλλά σήμερα το πήγαμε καλά αυτο το στοιχείο. Το παιχνίδι με το Λαύριο είναι πολύ σημαντικό την Πέμπτη.

Μετά τα Χριστούγεννα έχουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο παρά τις απουσίες τις Καμπερίδη και Ματαλών. Παίζουμε με 8-9 παίκτες αλλά κάναμε αλλαγές που βοήθησαν την ομάδα. Με την αποχώρηση του Κλουφ πήραμε τον Ντελινικάιτις, παίκτη με προσωπικότητα και εμπειρία. Αυτά έχουν δέσει καλά και ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια.

Φοβήθηκα όταν επέστρεψε ο ΠΑΟΚ γιατί έχει έμπειρους παίκτες σε αντίθεση με εμάς που δεν έχουμε καθαρόαιμο πλέι μεικερ. Ο Μάντεν είναι 2-3 αλλά μπορεί να βοηθήσει και οργανωτικά. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν όταν προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ“.

Από πλευράς παικτών ο Χάρης Γιαννόπουλος, είπε: “Ηρθαμε για να πάρουμε τη νίκη. Ξέραμε για τα προβλήματα και την κούραση του ΠΑΟΚ. Για εμάς ήταν μεγάλη ευκαιρία να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και το κάναμε στο μεγαλύτερο μέρος. Τρέξαμε, πετύχαμε εύκολα καλάθια και ελέγξαμε τα ριμπάουντ. Έτσι φτάσαμε τη νίκη. Σκοπός μας ήταν να τρέξουμε. Το λέγαμε συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός στο “5 εναντίον 5”. Πιστεύαμε ότι δεν θα άντεχε επί 40 λεπτά. Το λέγαμε ότι θα θυσιάζαμε 2-3 λάθη.

Ο στόχος μας δεν ήταν να παλέψουμε για τη σωτηρία. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα και ένα κακό πρόσωπο εκτός έδρας. Αυτό άλλαξε τον τελευταίο μήνα. Αυτή η ομάδα πλέον με αυτή τη νίκη, αν κερδίσουμε τα ματς στην έδρα μας μπορεί να πάει στα πλέι οφ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…