Κεντρική Basket League Άρης “Κρίμα και δόξα τω Θεώ”

“Κρίμα και δόξα τω Θεώ”

priftis

priftis

Ο Άρης επικράτησε άνετα της Αρμάνι Μιλάνο στο Αλεξάνδρειο με 83-68, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους 16.

Ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων” στις δηλώσεις του, μετά το τέλος της αναμέτρησης συνεχάρη τους παίκτες του για την προσπάθεια, ενώ παράλληλα δεν έκρυψε και τη πικρία του.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Θέλω να πω συγχαρητήρια στα παιδιά για όλη αυτή τη διαδρομή, που ήταν πολύ αξιοπρεπής, πολύ όμορφη. Να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, ήταν μια ωραία εμπειρία για όλους μας. Αν εξαιρέσουμε ελάχιστες στιγμές σταθήκαμε με αξιοπρέπεια, πετύχαμε ίσως και κάποιες υπερβατικές νίκες με παραδοσιακές, ακριβές, έμπειρες ομάδες.

Υπάρχει ένα κρίμα διότι ουσιαστικά χάσαμε την πρόκριση όχι για μια νίκη αλλά για ένα σουτ, ένα λάθος, μια στιγμή. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να αφαιρέσει σε καμία περίπτωση το μπράβο που πρέπει να πούμε στα παιδιά και την ομάδα.

“Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο κυρίως πιάτο, στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν και για τις επόμενες δύο βδομάδες οι ρυθμοί παραμένουν ευρωπαϊκοί με παιχνίδια ανά τρεις μέρες. Πρέπει να εστιάσουμε εκεί, να δουλέψουμε καλύτερα”.

Για το κόσμο τόνισε: “Τον ευχαριστούμε σε όλη αυτή τη διαδρομή. Και μέσα στο Αλεξάνδρειο και μακριά από το Αλεξάνδρειο όπου βρεθήκαμε ήταν εκεί. Μας δίνει μεγάλο κίνητρο αυτό, είναι δείγμα μεγάλης ομάδας, είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μέλη της ομάδας αυτής”.

Για τις διδαχές που αποκόμισε η ομάδα από αυτή τη πορεία ο Πρίφτης σχολίασε: “Κάθε μέρα που ζεις μαθαίνεις. Μαθαίνεις να κοντρολάρεις τα συναισθήματά σου, να είσαι ψύχραιμος. Για όλους μας μια καλή εμπειρία και ένα καλό πρώτο βήμα, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα με μία εμφατική νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο”.

Για το που κρίθηκε ο αποκλεισμός είπε: “Είχαμε τρεις ευκαιρίες. Το τελευταίο δίλεπτο με την Άλμπα στο Βερολίνο, όπου θα μπορούσαμε να χάσουμε με μικρότερη διαφορά. Εδώ με την Άλμπα, που είχαμε ευκαιρία με ένα σουτ να πάμε στο +16 και φυσικά στη Νεπτούνας, όπου μία, δύο φάσεις έκριναν το αποτέλεσμα. Όταν τα σκέφτομαι λέω κρίμα, αλλά και δόξα τω Θεώ, γιατί αν θυμηθώ τη σκέψη μου το καλοκαίρι, όταν ξεκινούσε αυτή η διαδρομή δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτά που κάναμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…