Κεντρική Basket League Άρης “Κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ”

“Κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ”

galis arvanitis

galis-arvanitis

Για πολλά και διάφορα θέματα μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ο Λευτέρης Αρβανίτης. Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, φιλοξενήθηκε στον αέρα του libero 107,4 και αναφέρθηκε αρχικα στον αγώνα με την ΑΕΚ και τη φετινή χρονιά. Παράλληλα, σχολίασε τα όσα ειπώθηκαν για τις μεταγραφές, τον Νικόλαο Λάσκαρη, αλλά και τον Δημήτρη Πρίφτη. Τέλος, δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου όπως δήλωσε οι “κιτρινόμαυροι” είναι κοντά στο να κλείσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τα εισιτήρια του ντέρμπι με την ΑΕΚ: “Υπάρχουν κάποια λίγα εισιτήρια, αλλά πιστεύω μέχρι το παιχνίδι θα έχουν εξαντληθεί όλα”.

Για την σημασία του αγώνα με την “Ενωση”: “Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν πρέπει να του δίνουμε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πραγματικά έχει. Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια για τις δύο ομάδες, αλλά ο Άρης πρέπει να κερδίσει, για να είμαστε ποιο άνετοι στην συνέχεια”.

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: “Πιστεύω ότι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Θεωρώ ότι ομάδα πήγε καλά έως τώρα. Πέτυχε τους στόχους που βάλαμε στο Γιούροκαπ. Δημιούργησε προσδοκίες με την πορεία της, αλλά αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η ομάδα έκανε την πορεία που έπρεπε και όσα είχαμε σχεδιάσει. Στο Κύπελλο αποκλειστήκαμε και στο πρωτάθλημα είμαστε στην πρώτη τετράδα. Γενικά όλα εξελίσσονται βάσει του πλάνου που κάναμε στην αρχή της σεζόν”.

Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας μέσα στην σεζόν: “Οντως υπήρξαν κάποιες πολύ κακές ήττες, εκτός έδρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνουμε την ψυχραιμία μας. Ερχονται και κακές βραδιές στον αθλητισμό. Οταν κάτι πάει στραβά, δεν πρέπει να σε βγάζει εκτός πλάνων, αλλά να το αντιμετωπίζεις με ηρεμία και ψυχραιμία. Να δίνεις πίστωση χρόνου εκεί που πρέπει και σίγουρα κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της δικαίωσης. Πρέπει να βλέπουμε πάντα με ηρεμία τα πράγματα ως παράγοντες και όχι ως οπαδοί. Ολοι είμαστε οπαδοί, αλλά έρχεται η ώρα που λειτουργείς ως παράγοντας και βλέπεις τα πράγματα με κρύο μυαλό”.

Για την κουβέντα που υπήρξε περί ενίσχυσης του ρόστερ: “Τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος, πιστεύουμε ότι οι ομάδες είναι αυτές που στο τέλος δικαιώνονται. Η ομαδική δουλειά, είτε σε διοικητικό επίπεδο είτε στο αγωνιστικό κομμάτι. Μία αλλαγή μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι περισσότερο στην συγκέντρωση της ομάδας την ώρα που παίζει και όχι στην ενίσχυση. Οι ομάδες είναι αυτές που φέρνουν τα αποτελέσματα”.

Για τις μεταγραφικές αναζητήσεις της ομάδας: “Κοιτάξαμε, αλλά ήταν κάτι που δεν είχαμε αποφασίσει οριστικά. Αν υπήρχε κάτι εξαιρετικό, που θα ταίριαζε στην φιλοσοφία ας και θα έκανε στην ομάδα, πιθανόν θα προχωρούσαμε. Και φυσικά δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε από το μπάτζετ που ορίσαμε στην αρχή της χρονιάς”.

Για τα σενάρια μίας μεγάλης κίνησης από πλευράς Λάσκαρη, για την ενίσχυση του ρόστερ: «Οι κανόνες της αγοράς το λένε. Οταν υπάρχει ένας νέος ιδιοκτήτης με οικονομική άνεση, σίγουρα… στήνονται κάποια παιχνίδια που θα σε οδηγήσουν σε μία ακριβή επιλογή. Περισσότερο προς όφελος αυτών που θα αμειφθούν. Πρέπει όμως να βλέπεις τα πράγματα από την πλευρά της ομάδας και του ιδιοκτήτη».

Για το γεγονός ότι ο Άρης αποτελεί αγωνιστικά ένα δεμένο σύνολο: “Είναι θέμα ομοιογένειας και λειτουργούμε πάνω σε αυτό πλάνο. Το ίδιο κάναμε και πέρυσι. Στο τέλος δικαιωθήκαμε”.

Για τον Δημήτρη Πρίφτη: “Ο Δημήτρης είναι ένας προπονητής που δουλεύει πάρα πολύ. Ξέρει πολύ μπάσκετ. Δεν ήταν το μεγάλο όνομα όταν ήρθε στον Άρη, όμως γνωρίζαμε τι ικανότητες έχει και σέβεται τς ομάδες που εργάζεται. Είναι προπονητής του παρκέ και όχι των δημοσίων σχέσεων ή του ίντερνετ. Ωριμάζει μέσα στην ομάδα, αποκτάει εμπειρίες και κάτω από πολύ μεγάλη πίεση. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και το έχουμε δηλώσει. Πιστεύω ότι ήταν μία πολύ καλή επιλογή που κάναμε πέρυσι και συνεχίσαμε με μεγάλη χαρά και φέτος”.

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: “Υπάρχει μία θετική προδιάθεση, αλλά θα έρθει η ώρα που θα το κουβεντιάσουμε αυτό. Την στιγμή που πρέπει και όχι τώρα. Η συνεργασία μας πάντως σε όλα τα επίπεδα, είναι πολύ καλή”.

Για το θέμα της ανανέωσης παικτών (π.χ Ουάιτ): “Είναι πρόωρο ακόμα. Ο καθένας δείχνει τις δυνατότητες του. Είμαστε ευχαριστημένοι από όλους. Είναι καλοί αθλητές και δίνουν πολλά στο γήπεδο. Θα το δούμε όμως στο τέλος της χρονιάς, όσον αφορά την παραμονή τους. Την ώρα και την στιγμή που πρέπει. Επίσης δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από κάποια ομάδα για τους αθλητές μας. Δεν δίνουμε κανέναν παίκτη”.

Για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ το ερχόμενο καλοκαίρι: “Είναι σημαντικό στοιχείο μίας ομάδας οι Ελληνες παίκτες και η προσωπικότητα τους. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ύψος του μπάτζετ που θα μας χορηγήσει ο Νίκος Λάσκαρης. Οι Ελληνες παίκτες που έχουμε είναι πολύ καλά και αποδίδει καλά μέχρι τώρα. Ξανθόπουλος, Ζάρας και Πελεκάνος έχουν συμβόλαιο και για την νέα χρονιά. Το ελληνικό στοιχείο είναι σημαντικό. Το ξέρουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε την στιγμή που πρέπει”.

Για το αναμενόμενο ενδιαφέρον πρωτοκλασσάτων Ελλήνων παικτών να αγωνιστούν τον Άρη: “Η αγορά το δείχνει. Ο Άρης είναι μία ομάδα στην οποία θα ήθελαν να έρθουν πολλοί Ελληνες αθλητές. Οσο περνάει ο καιρός, αυτό θα γίνεται ακόμα πιο έντονο στους Ελληνες αθλητές και δεν θα έχουμε πρόβλημα να πάρουμε όποιον θέλουμε το καλοκαίρι”.

Για τα όσα γράφτηκαν περί ενδιαφέροντος του Άρη για τον παίκτη της Ασπιδας Ξάνθης, Βαλάντη Κουρτίδη: “Ο κ. Λάσκαρης είναι ένας άνθρωπος που πηγαίνει συχνά σε γήπεδα μπάσκετ. Το ότι πηγαίνει σε ένα γήπεδο να δει κάτι, δεν σημαίνει ότι ενδιαφέρεται. Οταν υπάρχει κάτι, θα το δούμε εμείς. Εφόσον υπάρχει κάτι για να βγει, οι συνάδελφοι σας να ρωτούν πρώτα την ΚΑΕ και μετά όλους τους υπόλοιπους. Διάφορες δηλώσεις δεν βοηθούν καθόλου και κάνουν κακό στο παιδί”.

Για την συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA: “Ο Άρης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, ευρωπαϊκής εμβέλειας. Ως πολιτική, δεν συμφωνεί με τις κλειστές λίγκες. Πρώτο και σημαντικό, δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος και στις επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν. Αυτό είναι απαράδεκτο για τον αθλητισμό γενικότερα. Κληθήκαμε να δούμε τι θα κάνουμε στο θέμα του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA. Δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Είναι φανερό όμως ότι κλείνουμε προς το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA. Ολα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο Μάρτιο. Σε δύο χρόνια όμως, πιστεύω θα λυθούν τα θέματα Ευρωλίγκα και FIBA, ώστε να έχουμε ένα ενωμένο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Άρης ανήκει στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και οφείλαμε να είμαστε εκεί. Από εκεί και πέρα, κοιτάξαμε τι θα είναι πιο συμφέρον για την ομάδα μας και κλείνουμε προς το Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω θα είναι μία καλή διοργάνωση. Με σωστό μάρκετινγκ και σωστή προώθηση του προϊόντος».

Για το άρθρο 99: “Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για μένα, ως πρόεδρος της ομάδας. Από την αρχή είπαμε ότι προέχει η οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Ολα πληρώνονται κανονικά. Σιγά-σιγά το χρέος μειώνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε βάλει και έχει ορίσει η δικαστική απόφαση, με την υπαγωγή μας στο άρθρο 99. Αυτή ήταν και η αιτία που ήρθε ο Νίκος Λάσκαρης στην ομάδα. Ηταν μία ασφαλής εταιρία”.

Για το κατά πόσο οι πρώην μέτοχοι της ΓΕΝΕΣΙΣ είναι δίπλα στην ομάδα: “Είναι πολύ κοντά. Ερχονται στο γήπεδο, βοηθούν ηθικά όσο μπορούν, είναι δίπλα μας. Είναι παιδιά πους όλοι τα γνωρίζουμε, έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα”.

Για τις σχέσεις της ΚΑΕ με τον Ερασιτέχνη Άρη: “Εχουμε υπογράψει μία ρήτρα εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας. Οι σχέσεις μα είναι καλές και συζητάμε. Ολοι Άρης είμαστε. Δεν μπορώ όμως να πω κάτι παραπάνω”.

Για το θέμα του Λαρεντζάκη και αν το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τον Άρη: «Ναι, του χρόνου μένει ελεύθερος. Αν θα ασχοληθεί ο Άρης, είναι θέμα προπονητή”.

Για την δικαστική διαμάχη με τον Γιάννη Δαμιανίδη: “Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, έχω μιλήσει πολλές φορές. Πρόκειται για τον χειρότερο πρόεδρο του μπασκετικού Άρη. Με την καταστροφική του διαχείριση, έφτασε την ομάδα στα 5,6 εκατ. ευρώ χρέη. Προσπάθησε με νύχια και με δόντια να αφήσει πίσω του καμμένη γη. Γιατί πάνω απ’ όλα τον ενδιέφερε η προσωπική του περιουσία. Εχει κάνει μεγάλη ζημιά στον Άρη. Αυτό που κάνει τώρα, είναι θράσος. Ο κόσμος θα πρέπει να κάνει λίγη ακόμα υπομονή. Δεν έχουμε ξεχάσει όσα έχουμε υποσχεθεί και θα έρθει η ώρα που αυτός ο άνθρωπος θα πληρώσει για όσα έκανε στην ομάδα. Πρέπει όμως να διασφαλίσουμε, ότι δεν θα έχουμε παράπλευρες απώλειες για την ΚΑΕ Άρης. Γνωρίζετε σε ποιο… παρεάκι στηρίχθηκε, το οποίο δεν υπάρχει πλέον στον Άρη. Οση προσπάθεια και αν κάνουν να ρίξουν λάσπη στο διαμάντι που λέγεται ΚΑΕ Άρης, αυτό πάντα θα λάμπει. Και με τον Νίκο Λάσκαρη, θα λάμπει ακόμα περισσότερο. Περιμένουμε να κάνει τις κινήσεις του και μετά θα ακολουθήσει η αντεπίθεση μας. Στα δικαστήρια, θα καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δεν χρειάζεται μεγάλη οικονομική γνώση, για να καταλάβεις τι έγινε στην ΚΑΕ. Οταν υπαχθήκαμε στο άρθρο 99, το δικαστήριο έλεγξε τα χρέη της ΚΑΕ. Αυτά είναι 5,6 εκατ. Ευρώ. Δεν μπορεί μία ομάδα με τόσα έσοδα, θα έχει τόσα χρέη. Αυτό κάτι δείχνει”.

Για το γήπεδο και το ενδεχόμενο επέκτασης στις κερκίδες: “Το γήπεδο είναι μικρό για το μέγεθος της ομάδας και την ποσότητα του κόσμου. Δυστυχώς δεν μπορούμε να το μεγαλώσουμε, ούτε να γίνει κερκίδα στην πλευρά του βοηθητικού. Προβλέπονται κάποια πράγματα από την οικογένεια Λάσκαρη, αλλά δεν μπορώ να τα ανακοινώσω ακόμα. Προέχει το θέμα των χρεών”.

Για τον δικό του απολογισμό για την μέχρι τώρα παρουσία του στην ΚΑΕ: “Κρατάω πάνω απ’ όλα την αγάπη του κόσμου. Αυτή είναι που με γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Χαίρομαι πολύ. Είμαι πιο ήρεμος και με καθαρό μυαλό πλέον. Από εκεί και μετά, όσοι δουλεύουν και ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις, σίγουρα θα κάνουν και λάθη. Δεν ήταν εσκεμμένα. Ολοι μαζί, διοίκηση, κόσμος και δημοσιογράφοι βοηθήσατε για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο. Μία συλλογική προσπάθεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…