Κεντρική NBA Κάρι ο “θαυματουργός” (vid)
NBA

Κάρι ο “θαυματουργός” (vid)

steph curry

steph-curry

Δεν υπάρχουν λόγια που να μην έχουν ειπωθεί ή γραφεί αναφορικά με το μεγαλείο του Στεφ Κάρι. Ο “μάγος” του Όκλαντ αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το άθλημα του μπάσκετ παγκοσμίως, κάνοντας πράγματα που μέχρι πριν δύο χρόνια δεν τα είχαμε καν φανταστεί. Χθες παρέθεσε ακόμα μια εξωπραγματική παράσταση, στο Ορλάντο, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι κόντρα στους Μάτζικ με 51 πόντους έχοντας τρομακτικά ποσοστά και δη 10/12 δίποντα, 10/15 τρίποντα και 1/1 βολή, ενώ είχε ακόμα 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Έγινε έτσι ο παίκτης με τα περισσότερα διαδοχικά παιχνίδια κατά τα οποία σημειώνει τουλάχιστον ένα τρίποντο, καταφέρνοντας το σε 128 (!) και κατέρριψε από την κορυφή της σχετικής λίστας τον Κάιλ Κόρβερ. Τα ρεκόρ όμως δεν σταματούν εκεί. Ο “δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο” έφθασε για τρίτη φορά, φέτος, τους 50 πόντους και έγινε ο πρώτος που το καταφέρνει μετά τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ, της σεζόν 2008-09.

Βρισκόμαστε λίγο μετά το μέσον της κανονικής περιόδου και ο MVP έχει ευστοχήσει ήδη σε 276 τρίποντα. Έτσι, είναι κάτοχος του ρεκόρ των τριών πρώτων θέσεων της λίστας των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα μακρινά σουτ σε μια σεζόν. Είχε 271 την αγωνιστική περίοδο 2012-13 και 286 πέρσι, το οποίο φαντάζει σχεδόν βέβαιο πως θα καταρρίψει ξανά!

Έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του “μαγικού κόσμου”, που φθάνει τους 50 πόντους έχοντας επιχειρήσει μονάχα μια βολή, ενώ είναι ο πρώτος, μετά τον Κόμπι Μπράιαντ το 2007, που πετυχαίνει τέτοια επιθετική συγκομιδή, έχοντας τουλάχιστον 40 πόντους στο χθεσινό (back to back) παιχνίδι.

Τέλος, επτά φορές στην ιστορία του ΝΒΑ ένας παίκτης έχει καταφέρει να σημειώσει τουλάχιστον 50 πόντους, ευστοχώντας σε 10 τρίποντα. Οι τέσσερις από αυτές τις περιπτώσεις ανήκουν στον θαυματουργό πόιντ γκαρντ των πρωταθλητών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…