Κεντρική Basket League Άρης “Για τον μικρό Γιαννάκη”

“Για τον μικρό Γιαννάκη”

priftis

priftis-xanthopoulos

Σε ένα μικρό φίλο του Άρη αφιέρωσε τη νίκη ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, τόνισε ότι η ομάδα αγωνίστηκε πολύ καλά επιθετικά, όμως πλέον κοιτούν όλοι τον αγώνα με την Καβάλα. Ακόμα, υπογράμμισε ότι δεν σκέφτεται ακόμα την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και τέλος σχολίασε την ύπαρξη δύο αγώνων σε μία εβδομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συγχαρητήρια στην ομάδα για τη νίκη. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, επιθετικά ήμασταν σε καλή μέρα αλλά πλέον πρέπει να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα με τη Καβάλα. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη – και είναι κάτι που θα έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και καιρό και εκ μέρους όλης της ομάδας – στον Γιαννάκη, το παιδί που είναι δίπλα στον πάγκο με τη μαμά του και παρακολουθεί τα παιχνίδια. Είναι ιδιαίτερο παιδί και προσωπικά εγώ, αλλά και όλοι μας παίρνουμε δύναμη. Είναι μεγάλη η συμπαράσταση που δεχόμαστε από αυτό το παιδί, είναι ο πιο πιστός μας οπαδός. Εμείς την έχουμε καταλάβει την χαρά που του δίνουμε, θα ήταν ακόμα πιο χαρούμενος αν μπορούσε να καταλάβει την χαρά που εμείς παίρνουμε”.

Για το αν σκέφτεται το παιχνίδι με την ΑΕΚ: “Δεν σκεφτόμαστε την ΑΕΚ, όλα τα παιχνίδια χστο ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία και πνευματική και τακτική. Όταν είμαστε στο 100% εμείς, δεν ανησυχούμε για τίποτα. Δεν σκεφτόμαστε μακριά. Σίγουρα είναι μια μεγάλη αναμέτρηση, αλλά κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η Καβάλα παλεύει για σωτηρία, η ατμόσφαιρα δεν είναι εύκολη σε αυτό το γήπεδο, επομένως δεν έχει να κάνει με αυτό που προηγήθηκε, με την σημερινή νίκη δηλαδή”.

Για το τι είναι καλύτερο, δύο παιχνίδια την εβδομάδα ή ένα: “Το διάστημα που θα έχουμε να προπονηθούμε και ατομικά κάποιοι παίκτες και σαν ομάδα, είναι θετικο. Από την άλλη τα δύο παιχνίδια σου δίνουν ρυθμό και κρατάνε το ενδιαφέρον της ομάδας ψηλά. Θα θέλαμε να παίζιυτμε δύο, είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό τον ρυθμό. Στο τελικό τρίμηνο όμως έχει ένα παιχνίδι την εβδομάδα και θα προσαρμοστούμε σε αυτό”.

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από τα παιχνίδια του Eurocup και αποδίδει καλύτερα: “Παίζει ρόλο ο αντίπαλος, όσο περνάει ο καιρός πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αυτό το στάδιο δεν τελειώνει ποτέ, πάντα θα βελτιωνόμαστε. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να έχουμε σταθερότητα σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και απέναντι σε σκληρούς αντιπάλους να παίξουμε το ίδιο καλά”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος δήλωσε: “Θυμόμασταν πως χάσαμε στον πρώτο γύρο γι’ αυτό και προετοιμαστήκαμε σωστά κυρίως στο μυαλό. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση σήμερα, ρίξαμε το μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα και φτάσαμε σε μια εύκολη νίκη. Αφήνουμε πίσω μας αυτό το ματς και επικεντρωνόμαστε στη νέα πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, στον αγώνα με την Καβάλα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…