Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έπαιξε ρόλο η αποβολή”

“Έπαιξε ρόλο η αποβολή”

aek dimitris mavroeidis delinikolas

aek-dimitris-mavroeidis-delinikolas

Στο eBasket μίλησε ο Δημήτρης Μαυροειδής, μετά το τέλος του αγώνα Άρης – ΑΕΚ. Ο άσσος της “Ένωσης”, εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη χαμένη ευκαιρία της ομάδας του να πετύχει ένα σημαντικό “διπλό” και σχολίασε και τα όσα έγιναν με την αποβολή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Ο 30χρονος σέντερ, παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του αδίκησαν τους εαυτούς τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στο επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (13/03), όσο και στο στόχο που έχουν θέσει στο “Δικέφαλο”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Από την αρχή μπήκαμε πολύ καλά, συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Κάναμε αυτό που έπρεπε, ειδικά στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος ίσως χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Δε βγάζαμε τις άμυνες που έπρεπε. Έβαλε ο Άρης κάποια τρίποντα τα οποία δεν έπρεπε να βάλει για να μην μπει στο παιχνίδι. Έτσι είναι η ζωή. Συνεχίζουμε. Έχουμε χάσει κι άλλα ματς έτσι. Ίσως πρέπει να γίνει μάθημα αυτό το πράγμα που κάνουμε στα παιχνίδια, για να βελτιωθούμε και να πάρουμε τέτοιες νίκες που είναι σημαντικές“.

Για το αν επηρέασε η αποβολή του Μαυροκεφαλίδη στον αποπροσανατολισμό της ομάδας: “Ναι, ίσως να έπαιξε το ρόλο του κι αυτό. Σίγουρα, όταν αποβάλλεται στο πρώτο δεκάλεπτο ένας από τους καλύτερους παίκτες σου, είναι μια μεγάλη απώλεια, ακόμα και αλλοίωση ακόμα για την ομάδα, που έχει ένα πλάνο για τον παίκτη αυτό και το πως θα παίξουμε. Εκείνη την στιγμή αλλάζει όλο το πλάνο. Είναι μία ατυχία την οποία θα πρέπει να προσπεράσεις σε ένα ματς. Μπορεί να συμβεί. Δυστυχώς, συνέβη σε ένα ντέρμπι. Αλλά νομίζω ότι έπαιξε ρόλο αυτός ο εκνευρισμός γενικά σε όλο το παιχνίδι“.

Για το τι ακριβώς έγινε στη φάση της αποβολής: “Δε θα ήθελα να μιλήσω για τους διαιτητές, το τι έκαναν και το πως έπαιξαν. Το αφήνουμε αυτό. Εμείς δεν έπρεπε να μπούμε σε αυτό του τρυπάκι, αλλά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ο,τι και να έκανε η διαιτησία, εμείς έπρεπε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της διοίκησης, του προπονητή κτλ, να μιλάνε στους διαιτητές. Δεν έπρεπε να εκνευριστούμε“.

Για το αν θεωρεί άδικη την ήττα: “Νομίζω αδικεί την εμφάνισή μας η ήττα, γιατί στη μεγαλύτερη διάρκεια ελέγχαμε το παιχνίδι. Ήταν ένα ματς καθαρά δικό μας, που όταν η διαφορά ήταν στους 10 πόντους, από τελείως κακές άμυνες και χαζά λάθη, δεχθήκαμε δύο τρίποντα. Μπήκε στο παιχνίδι και ο κόσμος στη συνέχεια και το ματς έγινε ντέρμπι. Ένα ντέρμπι μπορεί να το πάρει οποιοσδήποτε. Σε ένα σουτ κρίθηκε ουσιαστικά. Δεν έπρεπε να φτάσουμε εκεί, γιατί αδικήσαμε τους εαυτούς μας, άσχετα από τη διαιτησία, την αποβολή κτλ“.

Για το αν κρίθηκε ήδη η 3η θέση: “Είναι ένα αποτέλεσμα που θέλαμε πάρα πολύ. Θα παίξει σίγουρα ρόλο, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που όλα μπορούν να γίνουν. Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά και στις αγωνιστικές που έρχονται όλα μπορούν να γίνουν. Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να πάρουμε την 3η θέση“.

Για το αν έπαιξαν ρόλο οι πολλές αλλαγές στη χημεία της ομάδας: “Σίγουρα έπαιξαν ρόλο. Και στην Ευρώπη και σε πολλά άλλα ματς έπαιξε ρόλο. Ακόμα και στα τελευταία λεπτά, ίσως έχουμε εκνευρισμό, γιατί δεν έχουμε βρει αυτό που πρέπει. Δεν είμαστε πολύ καιρό μαζί. Η χημεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Περισσότερο και από το να έχεις καλούς παίκτες. Νομίζω ότι έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, γιατί κάθε μέρα βρισκόμαστε και περισσότερο μαζί“.

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: “Είναι ένα ντέρμπι μέσα στην έδρα μας. Εμείς δείχνουμε ότι έχουμε βελτιωθεί αρκετά στην άμυνα, κάνουμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Έχουμε ένα ρόστερ που το έχουμε κρατήσει για περισσότερο καιρό μαζί για να βρούμε χημεία, οπότε νομίζω ότι στην έδρα μας μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Και με τον Παναθηναϊκό χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπορεί να γίνει και το ίδιο με τον Ολυμπιακό και να πάρουμε τη νίκη“.

Για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας: “Για εμάς ο στόχος είναι η 3η θέση. Είναι γνωστό αυτό. Για αυτό παλεύουμε. Αυτό θέλει και ο πρόεδρος, αυτό θέλει και η ομάδα. Το αξίζουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε“.

Για τη δήλωση του Λ. Μαυροκεφαλίδη ότι “αν κοιτάμε την 3η θέση να πάμε… σπίτια μας”: “Όντως έτσι είναι. Απλά έχουμε μείνει πίσω, με τις πολλές αλλαγές. Δεν έχουμε την ίδια αφετηρία. Αν στην αρχή της χρονιάς ξεκινούσαμε όλοι μαζί, ίσως να μπορούσαμε να το πούμε αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει πίσω, οπότε έχουμε άλλη βάση. Πάμε για την 3η θέση και βλέπουμε. Αν από την αρχή ήμασταν όλοι μαζί, με τον ίδιο προπονητή και δουλεύαμε όπως έπρεπε, νομίζω μπορούσαμε να πάμε για παραπάνω“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…