Κεντρική NBA Ένα deal μεγατόνων στα “σκαριά”

Ένα deal μεγατόνων στα “σκαριά”

anthony lebron

anthony-lebron

Κάποια σενάριο φαντάζουν απίθανα, αλλά όσο συνεχίζουν να αναπαράγονται και η συζήτηση για αυτά δεν τερματίζεται, τόσο αυξάνεται η πεποίθηση πως δεν είναι τόσο ουτοπικά. Η φήμη που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ, είναι η μετακόμιση του Καρμέλο Άντονι στο Κλίβελαντ! Η New York Daily News έκανε λόγο για μια τριπλή ανταλλαγή ανάμεσα σε Καβαλίερς, Νικς και Σέλτικς, η οποία βρίσκεται σε προκαταρκτικά στάδια και, αρχικά, περιστρεφόταν γύρω από τον Κέβιν Λαβ.

Όμως, στη συνέχεια μεταδόθηκε ότι οι Νεοϋορκέζοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να ρίξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τον “Μέλο“, ο οποίος ωστόσο θα πρέπει να συμφωνήσει στο να αναιρέσει τον “no trade clause” και δη τον όρο που υπάρχει στο συμβόλαιο του και δεν επιτρέπει στους Νικς να τον ανταλλάξουν. Στα ενδεχόμενα ανταλλάγματα εκτός κάποιων draft picks είναι και ο Τιμοφέι Μοζγκόφ, που διανύει κακή περίοδο.

Οι Σέλτικς δείχνουν ιδιαίτερα ζεστοί στην απόκτηση του Κέβιν Λαβ, διότι και ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Ντάνι Έιντζ, αναζητά έναν σούπερ σταρ για να ενισχύσει το συγκρότημα του Μπραντ Στίβενς. Το συγκεκριμένο “φλερτ” πρωτοεμφανίστηκε στο 2014 και έμοιαζε ότι θα κατέληγε σε “γάμο”, αλλά η επιστροφή του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Κλίβελαντ ώθησε τις καταστάσεις ώστε ο Λαβ να καταλήξει στην πόλη του Οχάιο.

Επιστρέφοντας στην περίπτωση του Άντονι, διακαής πόθος του είναι ένα πρωτάθλημα και γνωρίζει πως ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει, όντας πλέον στα 31 του χρόνια, είναι να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν άλλο σούπερ σταρ. Καλύτερο ταίριασμα με τον κολλητό του, ΛεΜπρόν, δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ο ίδιος δήλωσε αφοσιωμένος στους Νικς αλλά δεν διέψευσε τίποτα.

“Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα” απάντησε όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται το μέλλον του σε έναν οργανισμό που δεν διεκδικεί το πρωτάθλημα και πρόσθεσε: “Είμαι σίγουρος ότι θα έχω αυτή τη συζήτηση με τον εαυτό μου, την οικογένεια και την ομάδα μου, αλλά όχι αυτήν τη στιγμή”.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως η αγωνιστική απόδοση του Μέλο έχει πέσει τα τελευταία δύο χρόνια, με τον τραυματισμό στο γόνατο να τον έχει πάει αρκετά πίσω. Οι Καβαλίερς δεν φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον Λαβ, που παρά τη μέτρια απόδοση του συνεισφέρει με διψήφια νούμερα σε πόντους και ριμπάουντ, για μια περίπτωση που κρύβει ρίσκα, όπως αυτή του Καρμέλο. Αναμφίβολα, εάν βγει τότε θα μιλάμε για τη μοναδική ομάδα της Ανατολής ικανή να ανακόψει τους Ουόριορς (χτυπώντας τους στο δικό τους παιχνίδι και δη το “small-ball”) αλλά…

Η περίοδος των ανταλλαγών ολοκληρώνεται την Πέμπτη (18/02) και, ως είθισται, γίνεται ο… καλός χαμός με τα μεγαλύτερα και, πολλές φορές, αναπάντεχα deals να ολοκληρώνονται στο “παρά πέντε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…