Κεντρική Διεθνή Ελληνική υπεροχή στην Ισπανία

Ελληνική υπεροχή στην Ισπανία

katsikaris murcia

katsikaris-murcia

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε ύστερα από μια παράταση, η Μούρθια επιβλήθηκε της Σαραγόσα με 110-102, για την 20η αγωνιστική της Liga Endesa. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη προηγήθηκε με 30-16 στην πρώτη περίοδο, όμως οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και έστειλαν το ματς στον έξτρα χρόνο, χωρίς να φέρουν εις πέρας την ολική ανατροπή.

Ο Σκοτ Γουντ πρωτοστάτησε των νικητών, με 33 πόντους και 8/15 τρίποντα (!), έχοντας συμπαραστάτες τους Νεμάνια Ράντοβιτς και Βίτορ Φαβεράνι, με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα. Εκ της Σαραγόσα, ξεχώρισε ο Στέβαν Γέλοβατς, με 24 πόντους.

Εύκολα η Λαμποράλ
giannis-bourousis-laboral-kutxa

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της Λαμποράλ Κούτσα από τη Γαλικία, διαλύοντας την Ομπραντόιρο με 86-69.

Ο Άνταμ Χάνγκα αποτέλεσε το “πρώτο βιολί” των φιλοξενουμένων με 15 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα, τελειώνοντας το ματς με 6 πόντους (2/6 διπ.-0/1 τρ.-2/2 βολές), 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, σε 22:47 λεπτά. Από τους γηπεδούχους, διακριθείς ήταν ο Άλεκ Μπράουν, με 15 πόντους.

Ισοπεδωτική Μπάρτσα με εξαιρετικό Βεζένκοφ
vezenkov-barca

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την παραπαίουσα Σεβίλη και έστησε ένα απίστευτο “πάρτι”, σκορπώντας την στους “54 ανέμους” και δη με το εκκωφαντικό 108-54!

Ο Πάου Ρίμπας (14π.-5ασ.) ηγήθηκε και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ακολούθησε, έχοντας 12 πόντους (3/3 διπ.-1/3 τρ.-3/4 βολές), 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε 23:36 λεπτά συμμετοχής! Εξαιρετικός ήταν και ο Στράτος Περπέρογλου, σημειώνοντας 12 πόντους (3/6 διπ.-2/2 τρ.), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 16:23 λεπτά, στην στατιστική του.

Δεν “έλαμψε” αλλά νίκησε
llull-reyes-real-badalona

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε, κόντρα στην προτελευταία της βαθμολογίας Χιπουσκόα, αλλά πήρε τη νίκη με 94-88.

Φρόντισε γι’ αυτό ο “σεληνιασμένος” Σέρχιο Γιουλ με 27 πόντους (6/9 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ, έχοντας συνοδοιπόρο τον Τζέισι Κάρολ των 18 πόντων (4/7 τρίποντα). Μάρκους Λάντρι (15π.) και Τράβις Ουέαρ (12π.), οι διακριθέντες των φιλοξενουμένων.

Δεν μπόρεσε η αποδεκατισμένη Μάλαγα
kuzminskas-malaga-darussafaka

Η Φουενλαμπράδα πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία φέτος, η οποία την βρίσκει στην έκτη θέση της βαθμολογία, δείχνοντας ικανή να προκριθεί για τα πλέι οφ. Η τελευταία εμφάνιση της κόντρα στη Μάλαγα το επιβεβαιώνει, καθώς επιβλήθηκε με 89-79!

Ο Ιβάν Πάουνιτς ήταν ασταμάτητος, σημειώνοντας 25 πόντους, και ο Ντέιβιντ Ουέαρ ακολούθησε, με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα! Εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, που έχουν πληγωθεί από τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, ηγήθηκαν οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Αλμπέρτο Ντίαθ, με 15 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…