Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Έγινε αυτό που δεν ήθελα”

“Έγινε αυτό που δεν ήθελα”

Ζντοβτς

jure-zdovc

Η ΑΕΚ ανέτρεψε διαφορά 11 πόντων, προηγήθηκε με 17 αλλά λίγο έλειψε να πληρώσει τη μεγάλη χαλάρωση στην τελευταία περίοδο, κόντρα στη μαχητική Κηφισιά. Ο Γιούρι Ζντοβτς εξέφρασε τα παράπονα του για την αντιμετώπιση αυτή εκ των παικτών του και στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα.

“Είμαι ακόμα υπό την πίεση του αγώνα, παρ’ όλα αυτά θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Περιμέναμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Είχαμε σαν στόχο τρεις νίκες στα παιχνίδια αυτά. Κάναμε καλή προπόνηση και η αρχή του παιχνιδιού το έδειξε αυτό. Μπήκαμε χάνοντας το ρυθμό. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε αυτό. Παίξαμε πολύ επιθετική άμυνα. Ύστερα απ’ αυτό χαλαρώσαμε, όπως έγινε και στην Πάτρα. Τότε κερδίζαμε με 30, τώρα με 17. Είναι απαράδεκτο αυτό. Παρ’ όλα αυτά κερδίσαμε και έχουμε χρόνο να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με τον Άρη” επεσήμανε αρχικά και συνέχισε:

“Αυτό που συνέβη ήταν αυτό που δεν ήθελα. Έτσι θα έρχονταν χωρίς καθόλου πίεση, ειδικά στην επίθεση. Θα είχαν ένα πλεονέκτημα. Έπαιξαν με 3 γκαρντ. Δεν μπορούσαμε έτσι να ματσάρουμε τα μαρκαρίσματα. Ήμασταν αρκετά αργοί. Η ομαδική μας άμυνα δεν ήταν σωστή. Δεν έπαιζαν με έξτρα πάσα, αλλά με ένας-εναντίον-ενός. Βάλαμε τους Μαυροκεφαλίδη και Μιλόσεβιτς στο “5”. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε αυτό.

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έπαιξαν με παγίδες και έκαναν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα περιμένεις από πριν. Παρ’ όλα αυτά δεχτήκαμε 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό ήρθε μέσω της άμυνας και αυτό προσπαθώ να τους πείσω, πως οι νίκες έρχονται μέσα από την άμυνα”.

Τέλος, όσον αφορά τα προβλήματα στην περιφερειακή άμυνα, εξήγησε πως “Έχουμε πρόβλημα στην άμυνα στο πικ εν ρολ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο μας δημιούργησε προβλήματα ο Στίγκερς. Ο Γκριν πραγματικά πιέστηκε καθώς πήγε στην Ιταλία, μετά την Πάτρα, για να φέρει την οικογένειά του. Ήξερα πως δεν μπορούσα να περιμένω πολλά. Ο Κατσίβελης ήταν εκτός, ο Μπράουν δεν είναι πόιντ γκαρντ, πιο πολύ είναι δυάρι, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως παίξαμε άσχημα στην άμυνα”.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, από την πλευρά του, επεσήμανε: “Έγινε ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε απέναντι σε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Είμαστε αδικαιολόγητοι. Είναι ολοφάνερο πως η πολύ καλή εμφάνιση στην Πάτρα λειτούργησε λίγο εις βάρος της καλής πνευματικής προσέγγισης αυτού του παιχνιδιού. Θα το αποβάλουμε. Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που μας ταιριάζει και θα συνεχίσουμε. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος πάλι χαλαρώσαμε.

Η νίκη είναι πολύ σημαντική και νομίζω ότι στο επόμενο παιχνίδι έχουμε μία βδομάδα να προετοιμαστούμε. Πλέον θα διεκδικήσουμε το μάξιμουμ που μπορούμε, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι”.

Αναφορικά με τον ρόλο του στην ομάδα, τόνισε: “Αγαπώ το μπάσκετ είτε παίζω πολύ, είτε λίγο. Το σημαντικό είναι να είσαι θετικός. Εάν συνδυάζεται είναι καλό. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και ο καθένας να δίνει ό,τι καλύτερο έχει”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…