Κεντρική Basket League Άρης “Έχουμε βάλει καλές βάσεις” (vid)

“Έχουμε βάλει καλές βάσεις” (vid)

1403809

aris-kopi-pitas-nikos-laskarisΟ Άρης πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, προκειμένου να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με τον Βασίλη Σίμτσακ να κερδίζει το φλουρί. Ο μεγαλομέτοχος της “κιτρινόμαυρης” ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, δε, έδωσε το “παρών” κι εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με τις καλές βάσεις, που έχουν μπει στην ομάδα.

Αναλυτικά:

Είμαστε στη μέση μιας χρονιάς, όπως ξέρουμε οι αγωνιστικές χρονιές είναι διαφορετικές, σαν τις σχολικές. Δυστυχώς, δεν συμμετάσχουμε πλέον στο Κύπελλο, αλλά έχουμε ελπίδες να συνεχίσουμε στο Γιούροκαπ κι έχουμε και το ελληνικό Πρωτάθλημα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πηγαίνουμε πολύ καλά, καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε στην αρχή της σεζόν.

Το λέω αυτό, γιατί αρχικός στόχος ήταν να βάλουμε “γερά θεμέλια“, όχι να γίνουμε πρώτοι ή δεύτεροι ή τρίτοι. Το τελευταίο δεν είναι αυτοσκοπός. Έτσι έχουμε βάλει πολύ καλές βάσεις. Κατά καιρούς η ομάδα παίζει μπάσκετ, το οποίο θυμίζει άλλες ομάδες κι άλλο επίπεδο, συνεπώς είναι πάρα πολλές οι ελπίδες για το μέλλον. Οι φίλαθλοι, βλέποντας αυτό, ονειρεύονται άλλα πράγματα.

Δυστυχώς, κάποια στιγμή έρχονται κι οι ήττες, που σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Η ομάδα παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η διοίκηση, από τη μεριά της, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την εξυγίανση, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θέματα να χειριστούμε”.

Για το πώς εύχεται να είναι ο Άρης στην επόμενη αντίστοιχη εκδήλωση το 2017: “Πάνω απ’ όλα υγεία. Πιο σημαντικό απ’ ό,τι κάνουμε ως ομάδα, είναι τι κάνουμε ως χώρα. Αυτή τη στιγμή η πατρίδα περνάει πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ευτυχώς, ο Άρης πάει καλά και μας δίνει χαρά, κάνει τον κόσμο να ξεχνάει για λίγο τα προβλήματά του.

Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως ο αθλητισμός είναι μόνον ένα κομμάτι της ζωής μας. Ελπίζουμε η ομάδα να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί και του χρόνου, χαρές στους φιλάθλους μας, αλλά και στους υπόλοιπους, οι οποίοι όταν πρόκειται να υποστηρίξουν μια ομάδα πέραν των δικών τους, υποστηρίζουν τον Άρη στο μπάσκετ”.

Για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μέτωπο και την παρουσία του στη σύσκεψη της FIBA: “Επειδή ταξίδευα, δεν ήμουν σε θέση να διαβάσω τα δημοσιεύματα, ωστόσο, κάποια στοιχεία που μου μετέφεραν, δεν αληθεύουν. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ’ αυτά που γράφτηκαν γενικότερα, αλλά δεν είναι σε τελικό στάδιο, δεν είναι κάτι που μπορούμε να ανακοινώσουμε αυτήν τη στιγμή. Τα πράγματα προχωρούν πολύ καλά“.

Για το αν μίλησε ο ίδιος στη σύσκεψη του Μονάχου: “Χρειάσθηκε να επισημάνω κάποια πράγματα από άποψη ομάδας. Πώς βλέπει την κατάσταση κάποιος ιδιοκτήτης, διευθύνων σύμβουλος μιας ομάδας. Ήταν κάποια σημεία, τα οποία δεν εμφανίσθηκαν στην παρουσίαση κι έπρεπε να τα επισημάνουμε, για να καταλάβουν οι άλλες ομάδες πως έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Έχουν να κάνουν με οικονομικά στοιχεία, διότι τα νούμερα που παρουσιάσθηκαν είναι μόνον το εγγυημένο κομμάτι, το οποίο δίνει ουσιαστικά η FIBA σαν δώρο στη διοργάνωση. Έλειπε οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με business, το οποίο θα μοιρασθεί στη διοργάνωση”.

Για το αν θεωρείται δεδομένο ότι ο Άρης θα είναι στο Champions League της προσεχούς σεζόν: “Πρέπει να πούμε ναι σ’ αυτό. Όπως προχωράει το θέμα κι όπως έχουν στηθεί τα πράγματα, μπορούμε να πούμε ναι. Τα πράγματα πάντα αλλάζουν, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά η FIBA έχει κάνει μiα τόσο μεγάλη επένδυση τους τελευταίους 18 μήνες“.

Για το αν θεωρεί ότι ο Άρης παίζει σημαντικό ρόλο στις αλλαγές του ευρωπαϊκού χάρτη: “Σίγουρα. Είναι ωραίο που δείχνουν σεβασμό στον Άρη. Από τη μία είναι ο Άρης ως όνομα, από την άλλη οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Η άλλη μεριά καταλαβαίνει ότι δεν έχει να κάνει με κάποιον που δεν κοιτάει μόνον το συμφέρον της ομάδας του, αλλά γενικότερα του μπάσκετ στην Ευρώπη και τον κόσμο“.

Για το δώρο της ομάδας στον ίδιο και τη σύζυγό του: “Ήταν πάρα πολύ ωραίο, πρωτότυπο κι ιδιαίτερο. Πρέπει να βρούμε τον χώρο που θα το κρεμάσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…