Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Δείξαμε χαρακτήρα”

“Δείξαμε χαρακτήρα”

mexas oaka

mexas-oaka

Ο Απόλλωνας Πάτρας αν ακαι δυσκολεύτηκε επικράτησε εντός έδρας της Κηφισιάς με 73-66.

Ο Κώστας Μέξας στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε, πως παρά τη νίκη τους η εικόνα τους ήταν πολύ άσχημη και πως η νίκη ανήκει 100% στην Κηφισιά.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Νομίζω ότι το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ καθοριστικό για εμάς, με βάση και τις τελευταίες κακές εμφανίσεις μας με την ΑΕΚ και τον Αρκαδικό που πραγματικά η εικόνα μας ήταν πολύ άσχημη και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν ούτε την ποιότητα των παικτών ούτε τη δουλεια που κάνουμε μέσα στο γήπεδο αλλά ούτε και αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου σαν φιλοσοφία παιχνιδιού. Η σημερινή νίκη όμως ήταν 100% δική τους. Έβγαλαν σπουδαιο χαρακτήρα και ήταν συγκεντρωμένοι.

Ξέραμε το πρόβλημα που θα είχαμε στα επιθετικά ριμπάουντ αλλά νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα έβαλαν μεγάλα σουτ και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη. Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον Αντερσον που παρόλο που ήταν τραυματίας μπήκε σήμερα και έδωσε ότι καλυτερο μπορούσε και να του ευχηθώ καλή συνέχεια.

Καλή συνέχεια και στην ομάδα της Κηφισιάς η οποία θεωρώ ότι είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος, πλην των τεσσάρων πρώτων. Η εικόνα πο έχουν παρουσιάσει τη φετινή χρονιά είναι πολύ καλή και δίκαια βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας”.

Σε ερώτηση για το εαν η ομάδα έχει εξασφαλίσει το στόχο της παραμονής, ο προπονητής του Απόλλωνα, απάντησε: “Ο στόχος μας είναι πάνω απ’ όλα να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Να βγάζουμε χαρακτήρα μέσα στο παρκέ και στο τέλος που θα κάνουμε το ταμείο μας να είναι θετικό. Δεν θα πρέπει να χαλαρώσει το μυαλό μας και παρά το δύσκολο πρόγραμμα θα ψάξουμε το κάτι παραπάνω”.

Για την επιστροφή του Κέβιν Ντίλαρντ ο Κώστας Μέξας είπε: “Θα πρέπει να προσαρμοστει ο Ντίλαρντ στα δεδομένα και πάλι, ελπίζουμε να γυρίσει απόλυτα συνειδητοποιημένος και να δούμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί”.

O Δημήτρης Βεργίνης από πλευράς παικτών, δήλωσε: “Παίζαμε με μια ομάδα που έχει ανοδική πορεία και ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα μας σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν καλύτερη. Βγάλαμε ενέργεια και θέληση και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να βάλει εύκολους πόντους. Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια και με δεδομένο ότι έχουμε φτάει στις 9 νίκες έχουμε εξασφαλίσει τον πρώτο στόχο και από εκεί και πέρα θα διεκδικήσουμε στη συνέχεια ότι καλύτερο”.

Μπροστά μας έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, θα μας βοηθήσει η διακοπή στο πρωτάθλημα για να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και ελπίζω στη συνέχεια να έρθουν και άλλες νίκες. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Κέβιν Άντερσον, ο οποίος σήμερα έπαιξε τραυματίας, για την όλη προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα και να του ευχηθώ καλή τύχη μιας και ο Ντίλαρντ θα επιστρέψει στη δράση στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…