Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Δύσκολα κόντρα στον Καλάθη”

“Δύσκολα κόντρα στον Καλάθη”

CV5B2R4W4AEXR4O

thomas-heurtel

Ο Τόμας Ερτέλ αποτέλεσε μια από τις μόνιμες πηγές κινδύνου για την άμυνα του Παναθηναϊκού, κατά τη χθεσινή (12/02) αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Ο Γάλλος πόιντ γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους (6/8 διπ.-1/3 τρ.) και 7 ασίστ, όμως δεν ήταν αρκετός για να οδηγήσει την Εφές στο “διπλό”.

Το eBasket.gr συνομίλησε με τον διεθνή άσο, αμέσως μετά την κόρνα της λήξης, έξω από τα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο Ερτέλ εξήγησε τα αίτια του αρνητικού αποτελέσματος, αλλά και τον τρόπο που η Εφές θα καταφέρει να πανηγυρίσει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, ενώ στάθηκε στην δυσκολία του ματς-απ με τον Νικ Καλάθη.

“Δεν μπορώ να προσδιορίσω τον ακριβή λόγο” είπε αρχικά, όσον αφορά τις αιτίες της ήττας, για να προσθέσει: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο κι εμείς παίξαμε κακή άμυνα στην τελευταία περίοδο. Αυτά θα μπορούσα να ξεχωρίσω ως τα στοιχεία που έκριναν το ματς”.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνει η τούρκικη ομάδα ώστε να προκριθεί στον επόμενο γύρο, ήταν “λακωνικός”: “Να κερδίσουμε περισσότερα παιχνίδια” μας είπε, για να συνεχίσει: “Θα έχουμε τέσσερα παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη και τρία εκτός έδρας, επομένως θα πρέπει να τρέξουμε ένα νικηφόρο σερί, ώστε να καταφέρουμε να προκριθούμε.

Ο Νικ Καλάθης αποτέλεσε την… “σκιά” του σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο ομογενής γκαρντ αποτελεί τον κορυφαίο περιφερειακό αμυντικό της Ευρωλίγκα και ο Ερτέλ το κατάλαβε από πρώτο χέρι. “Όλοι ξέρουν ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Έρχεται από το ΝΒΑ, είναι έμπειρος πλέιμεϊκερ και, φυσικά, είναι δύσκολο να παίζεις εναντίον αυτού, όπως είναι δύσκολο να παίζει εναντίον του Διαμαντίδη αλλά και οποιοδήποτε άλλου παίκτη στην Ευρωλίγκα“.

Τέλος, σχετικά με τον παράγοντα έδρα και το κατά πόσο θα αποτελέσει σύμμαχο της Εφές για την πρόκριση, εξήγησε: “Όπως είπα και πριν έχουμε τέσσερις αγώνες στην Κωνσταντινούπολη, στο δεύτερο γύρο του Top 16, και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε δυναμικά στο πλευρό μας τον κόσμο, ώστε να δημιουργήσει ανάλογη ατμόσφαιρα με τη σημερινή και να μας δώσει ώθηση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…