Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Δεν ψάχνω δικαιολογίες”

“Δεν ψάχνω δικαιολογίες”

zdovc aek

zdovc-aek

Η ΑΕΚ παρ’ ότι προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε θέση οδηγού μέχρι τέλους και ηττήθηκε από τον Άρη, στο ντέρμπι της τρίτης θέσης. Η Ένωση στερήθηκε τις υπηρεσίες του Λουκά Μαυροκεφαλίδη από τις αρχές της δεύτερης περιόδου, λόγω αποβολής, αλλά ο Γιούρι Ζντοβτς δεν έψαξε δικαιολογίες. Ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων” δεν παραπονέθηκε για τη διαιτησία, αναγνωρίζοντας τον ανθρώπινο παράγοντα και προτίμησε να δει το ποτήρι “μισογεμάτο”.

“Θέλω να απολογηθώ που δεν έδωσα το χέρι στον κόουτς Πρίφτη, δεν ήταν κάτι που έγινε επίτηδες, λόγω του πανικού στο τέλος δεν τον είδα. Εμείς χάσαμε γιατί σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα. Δεν ξέρω γιατί. Το ίδιο συνέβη με τον ΠΑΟΚ. Τούς χαρίσαμε τη νίκη. Στον Άρη δεν μπορείς να βάλεις 100 πόντους εδώ. Δεν μπορούμε πάντως να κλαίμε. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά, αλλά δεν φτάνουν 25 ή 30 λεπτά. Πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Στο τέλος θα δούμε πού θα φτάσουμε” επεσήμανε αρχικά ο Σλοβένος προπονητής, για να συμπληρώσει:

“Δεν είναι εύκολο για τους διαιτητές να σφυρίζουν σε τέτοια ματς, αυτά είναι τα κριτήρια τους και πρέπει να προσαρμοστούμε. Εγώ το απολαμβάνω να είμαι σε τέτοια ματς, σε τέτοια ατμόσφαιρα. Στο τέλος της ημέρας έχουμε τα ίδια χρώματα με τον Άρη. Ναι χάσαμε τον Μαυροκεφαλίδη και ήταν πρόβλημα. Δεν ψάχνω όμως για δικαιολογίες γιατί είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε και δεν την αρπάξαμε.

Σταματήσαμε να πασάρουμε, εξακολουθούμε να μην έχουμε πόιντ γκαρντ που θα αναγνωρίζει τι πρέπει να κάνουμε. Όταν παίρνουμε τα επιθετικά ριμπάουντ, πρέπει να βγάζουμε την μπάλα έξω, πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά εκεί”.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος, από την πλευρά του, σημείωσε: “Δεν επιτρέπεται να έχεις νεκρά διαστήματα ιδίως εδώ μέσα. Κάποιες λεπτομέρειες μας κόστισαν το ματς. Είναι μια ήττα που την ξεχνάμε. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει να έρθεις εδώ και να νικήσεις, δείχνοντας ανωτερότητα”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…