Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Δεν είναι φυσιολογική η αντίδραση”

“Δεν είναι φυσιολογική η αντίδραση”

Soulis Markopoulos PAOK1

Soulis Markopoulos-PAOK

Απογοητευμένος από την αντίδραση των παικτών του μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι το καταστροφικό πρώτο μέρος έδειξε ότι οι παίκτες του δεν πάλεψαν, ενώ παράλληλα σχολίασε την φυσική και πνευματική κούραση των αθλητών του. Ακόμα, αναφέρθηκε στους τραυματίες και τέλος σχολίασε τη συμμετοχή στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει καλύτερα από τον πρώτο γύρο. Έχει πολλούς παίκτες. Παίκτες εξαιρετικούς και στη γραμμή του τριπόντου και ακόμα και όταν περάσει από εκεί, έχει παικτες να καλύψει το καλάθι.

Μπήκαμε καλά, όμως η συνέχεια ήταν καταστροφική. Είχαμε ενα καταστροφικό πρώτο μέρος. Τα προβλήματα έχουν λυγίσει την ομάδα σε πολλά σημεία και το πιο αρνητικό σημείο ήταν μετα τον Ολυμπιακός. Η ομάδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη της και δεν βρίσκει τον εαυτό της. Προβληματίζει η ομάδα έτσι όπως παρουσιάζεται αμυνα επιθεση. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε 9 επιθετικά ριμπάουν και εμείς 5 αμυντικά. Αυτό δείχνει τον τρόπο που παλεύεις μέσα στο παιχνίδι.

Η ομάδα είχε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και με ένα ρόστερ που δεν ήταν γεμάτο και ανομοιογενές σε μεγέθη. Τι εννοώ δηλαδή: ο 10ος παικτης του Παναθηναϊκού μπορεί να παιξει σαν βασικος σε όλες τις ομαδες. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε εμάς. Μαζί και με την Ευρώπη, ήταν αναγκασμένοι οι παίκτες να υπερβάλλουν εαυτούς και να κοντράρουν παίκτες άλλου μεγέθους. Για παράδειγμα, ο Μαργαρίτης ήταν αναγκασμέννος να παίξει με παίκτες πολύ σκληρούς. Και όχι μόνο με έννα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την κούραση και τους τραυματισμούς. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 6 τραυματίες μετά το παιχνίδι. Πέρα από τους 2 σίγουρους, Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη. Είχαμε άλλους 6 τραυματίες. Είναι πρόβλημα αυτό. Δε μπορείς να κάνεις προπόνηση. Σου ρίχνει την ψυχολογία. Αυτό ήταν φανερό στα δύο τελευταία παιχνίδια. Δεν υπήρχαν οι παίκτες που θα προσφέραν το κάτι παραπάνω”.

Για το αν η ομάδα μπορεί να γίνει καλύτερη: “Κοιτάξτε. Δεν είναι φυσιολογική η αντίδραση των παικτών σωματικά και πνευματικά. Το θέμα είναι να πετύχεις τους στόχους που είχες θέσει στην αρχή της χρονιάς. Άρα το θέμα είναι και στο πως θα αντιδράσουν οι παίκτες. Πως θα αντιδράσει το κορμί τους…”.

Για το αν είναι υπερβολή τελικά η Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ: “Με τους τραυματισμούς που υπήρχαν και έτσι όπως ήταν το ρόστερ ίσως να ήταν υπερβολή. Αν όμως, ήταν μέσα οι δύο παίκτες (Σχορτσανίτης, Βασιλειάδης), είναι αλλιως”.

Για το που γέρνει η ζυγαριά… θετικών-αρνητικών σχετικά με τη συμμετοχή στην Ευρώπη: “Πρέπει να παίζεις στην Ευρώπη”.

Τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος δήλωσε ότι: “Είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το πρόβλημα δεν είναι ότι χάσαμε από μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, αλλά γιατί είχαμε ένα κακό και καθόλου αναταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός, παίζει καλύτερα, έχει βρει ρυθμό. Δεν είναι ντροπή να χάνεις από αυτήν την ομάδα. Θα έπρεπε όμως να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν λόγοι για το ότι δεν είμασταν ανταγωνιστικοί.

Υπάρχουν τραυματισμοί, υπάρχουν παιχνίδια που χάθηκαν στο τέλος από λάθη μας. Έχουμε πλέον κάποια παιχνίδια θεωρητικά εύκολα, που όμως δε θα είναι κανένα τους εύκολο. Θα έχουμε πιο πολλές μέρες ξεκούρασης και προετοιμασίας. Έχω πίστη στην ομάδα. Μπορούμε και την 5η και την 6η θέση. Εμείς θα πρέπει να κερδίσουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και να κοιτάξουμε τα πλέι οφ”.

Για το αν πρέπει να βρει κάτι η ομάδα, πέρα από τους παίκτες που λείπουν και την έλλειψη ξεκούρασης: “Κοιτάξτε είναι πολλά. Δε μπορεί να γίνει καν κανονική προπόνηση, κάνουμε προπόνηση με 7-8 παίκτες. Με τον Ολυμπιακό, παλέψαμε πάρα πολύ. Το ίδιο με τη Λιμόζ. Το ότι χάσαμε από το Ρέθυμνο ήταν απογοητευτικό. Το πρόβλημα όμως, ήταν με τον Κολοσσό και σήμερα που δεν παλέψαμε. Σίγουρα με την επιστροφή των παικτών θα είμαστε πιο μαχητικοί. Όταν όμως χάνεις δεν ψάχνεις δικαιολογίες. Ελπίζω να τα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και να πετύχουμε το στόχο μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …