Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δεν είναι εύκολο να βρούμε ψηλό”

“Δεν είναι εύκολο να βρούμε ψηλό”

Giannis Sfairopoulos Real Madrid Olympiacos

Giannis-Sfairopoulos-Real-Madrid-OlympiacosΟ Ολυμπιακός αγωνίζεται αύριο στο ΣΕΦ με την Χίμκι (5/2) και επιθυμεί να φτάσει στην νίκη που θα τον επαναφέρει στις επιτυχίες και θα τον βάλει, εκ νέου, στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στην δυναμικότητα της Χίμκι, στο ζήτημα απόκτησης σέντερ, αλλά και στα “μέσα έξω” του ρόστερ των “ερυθρολεύκων”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Παίζουμε αύριο ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι για την ευρωπαϊκή μας πορεία μέχρι τώρα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που έχει 4 νίκες και μόλις 1 ήττα. Προερχόμαστε από τρεις ήττες. Ξέρουμε πως η Χίμκι έχει ποιότητα και μπορεί να σκοτώσει τους αντιπάλους της αρχής γενομένης από αύριο θέλουμε να παλέψουμε, το έχουν καταλάβει και οι παίκτες, για να πάρουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Η Χίμκι παίζει πολύ πιεστική άμυνα και προσπαθεί να βγαίνει στον αιφνιδιασμό. Είναι πολύ καλή ομάδα με πολλές δυνατότητες και στις δύο πλευρές του γηπέδου και εμείς, όμως, είμαστε πολύ καλή ομάδα και ξέρουμε πώς να κερδίζουμε αυτά τα ματς.

Περιμένουμε τον κόσμο κοντά μας, να αποτελέσει τον έκτο παίκτη και να σπρώξει την ομάδα στη νίκη. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην γράφεται πως φεύγουν ή έρχονται παίκτες, γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία. Κοιτάμε πώς θα παίξουμε καλύτερα. Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες, που έχουν επιλεγεί για να πετύχουμε τους στόχους μας.”

Για την δυναμική της Χίμκι: “Οταν παίζεις χωρίς πίεση, βλέπεις το καλάθι σαν βαρέλι. Η Χίμκι έχει πολύ καλούς επιθετικούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο για να τους βγάλουμε από το παιχνίδι τους.”

Για τους τραυματισμούς: “Είναι δύσκολο γιατί είχαμε αρκετούς τραυματισμούς. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί όλη η ομάδα. Χρειάζεται χρόνος για να αναπροσαρμοστούν οι ρόλοι. Αυτό μας στοίχισε. Θέλουμε να υπάρχει ηρεμία. Σήμερα θα δοκιμάσει να κάνει προπόνηση ο Χάκετ. Μέχρι στιγμής έχει κάνει μόνο ατομική. Θα δούμε σήμερα και αύριο πώς θα πάει.  Αν δεν παίξει, με τον Αρκαδικό είδαμε τον Οντομ να παίζει για περισσότερη ώρα στο “1”.”

Για τον Παπανικολάου και την θέση “5”: “Στην Τρίπολη με την συμμετοχή του Παπανικολάου, είχαμε ακόμα ένα παίκτη που προσπαθήσαμε να εντάξουμε στο ρόστερ. Ο τρόπος παιχνιδιού θέλουμε να είναι όπως παίξαμε στην Τρίπολη. Προσθέσαμε ένα παίκτη με μεγάλο κορμί και ποιοτικό. Εχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας. Δεν είναι εύκολο να βρούμε ποιοτικό ψηλό. Εχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες.”

Για την επιστροφή Λοτζέσκι: “Ο Λοτζέσκι, ο οποίος είναι περισσότερα χρόνια στην ομάδα, και ο Χάντερ είναι δύο παίκτες που είναι στον κορμό από πέρσι. Η απουσία του Λοτζέσκι ήταν πολύ σημαντική. Είναι παίκτης που μπορεί να απεγκλωβίσει τους συμπαίκτες του, γιατί όταν υπάρχει στη γωνία δεν θα τον αφήνει ελεύθερο για να δώσει βοήθεια.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Υπήρξαν σημεία που μπορούσαμε να καθαρίσουμε»

Στις λάθος αποφάσεις που πήρε η ομάδα του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα …