Κεντρική NBA Μπιλ Ράσελ, ο “πρωτοπόρος”

Μπιλ Ράσελ, ο “πρωτοπόρος”

Bill Russell 001

Bill-Russell-001Σήμερα (12/2) έχει γενέθλια ένας από τους μεγαλύτερους άντρες που έπιασαν στα χέρια τους την πορτοκαλί μπάλα και έσπασαν το φράγμα των φυλετικών διακρίσεων στον “μαγικό κόσμο” του NBA. Ο Μπιλ Ράσελ κλείνει τα 82 του χρόνια και συνεχίζει να αποτελεί φάρος ελπίδας και πρεσβευτής της διαφορετικότητας μέσα από την καριέρα του και την ζωή του.

Η λίστα με τις επιτυχίες του είναι παραπάνω από τεράστια. Φορούσε την φανέλα των Μπόστον Σέλτικς για συνολικά 13 χρόνια, πανηγύρισε 11 πρωταθλήματα, βρέθηκε σε 12 All – Star Games, πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της Λίγκας 5 φορές, είναι ανάμεσα στους μόλις 7 αθλητές με χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (1956), πρωτάθλημα στο NBA, αλλά και στο NCAA. Επιπλέον, έχει αμέτρητες ακόμα συμμετοχές σε κορυφαίες και επετειακές πεντάδες.

Το πιο σημαντικό του επίτευγμα όμως ήταν κάτι άλλο. Το 1966 γίνεται προπονητής-παίκτης των Μπόστον Σέλτικς και κατακτά δύο πρωταθλήματα (1968-1969). Με αυτό τον τρόπο εισάγεται στο πάνθεον της Λίγκας ως ο πρώτος αφροαμερικανός προπονητής. Σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος, συνεχίζει να προσφέρει στην μάχη κατά των φυλετικών διακρίσεων και μας υπενθυμίζει το πόσο όμορφο είναι να διαφέρεις.

Χρόνια πολλά μεγάλε Μπιλ!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

BCL: Να συνεχίσει το όνειρο θέλει το Περιστέρι

Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τενερίφη, στον ημιτελικό του F4 του BCL. Το Περιστέρι ανοίγ…