Κεντρική Basket League Αγώνες Άρης – Λαύριο 82-68

Άρης – Λαύριο 82-68

mcneal aris lavrio

mcneal-aris-lavrio

Πιο δύσκολα από όσο φανερώνει το τελικό 82-68 επικράτησε ο Άρης του Λαυρίου στο “Nick Galis Hall”. Οι “κιτρινόμαυροι” τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους νεοφώτιστους και χρειάστηκαν ένα επιθετικό ξέσπασμα στις αρχές της 4ης περιόδου για να κλειδώσουν το 12ο ροζ φύλλο αγώνα στη φετινή Basket League.

Το Λαύριο έδειξε ικανό να παλέψει για τη νίκη και πέτυχε να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο, λύγισε από την αστοχία και τα πολλα λάθη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Οκάρο Ουάιτ με 17 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ντεμάριους Μπολντς με 10.
Ο Άρης ξεκίνησε με τους: Ουάιτ, Ουότερς, Χάγκινς, Μούρτο και ΜακΝίλ, ενώ η αρχική πεντάδα του Λαυρίου αποτελούνταν από τους: Χάμιλτον, Σακελλαρίου, Νίξον, Κακλαμανάκη και Μπολντς.

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από 3′ ώστε να μπει το πρώτο καλάθι του αγώνα, με τον Οκάρο Ουάιτ να ανοίγει το σκορ για τον Άρη (2-0). Μπολντς και Σακελλαρίου έβαλαν τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 4-2, όμως ένα σερί 7-0 έδωσε αέρα 5 πόντων στους “κιτρινόμαυρους” (9-4, 3:56 πριν το τέλος της περιόδου). Ο “θεός του πολέμου”, κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά μέχρι και τους 7 πόντους με τρίποντο του Πελεκάνου (13-7), όμως το καλάθι του Μπάρλου διαμόρφωσε το σκορ του δεκαλέπτου, 13-8.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, με τον Μπάρλο να σκοράρει για το 13-10. Η αντίδραση των παικτών του Άρη ήταν άμεση και με τους Πελεκάνο και Σίμτσακ να πετυχαίνουν από ένα καλάθι δύο πόντων και τον Κοέν να ευστοχεί σε τρίποντο, η διαφορά εκτοξεύτηκε σε διψήφιο νούμερο (20-10). Οι νεοφώτιστοι με δύο τρίποντα του Περράκη και ένα καλάθι του Γιαννακόπουλου ροκάνισαν τη διαφορά και μείωσαν αρχικά στους δύο πόντους (20-18), ενώ λίγο αργότερα πήραν και το προβάδισμα με 23-22. Ο Άρης κατάφερε να ξεφύγει και πάλι με 6 πόντους χάρη στους Ζάρα και Μούρτο (31-25), διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους (39-33).

Ο Άρης μπήκε δυνατά στην επανάληψη και με τους Ουάιτ και Χάγκινς να δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο κάτω από το καλάθι, προηγήθηκε με 44-34. Οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν τρόπο ώστε να διασπάσουν την άμυνα των “κιτρινόμαυρων”, με τον Πελεκάνο να διαμορφώνει με 5 σερί πόντους το 49-36. Ο Άρης συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και έφτασε να προηγείται μέχρι και με 15 πόντους (59-44) 2′ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Το Λαύριο εκεί έκανε την τελευταία του προσπάθεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι και με σερί 8-0, μείωσε σε 59-52.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ένα επιθετικό ξέσπασμα των “κιτρινόμαυρων” στα πρώτα 5 λεπτά με πρωταγωνιστές τους Ξανθόπουλο και Ουάιτ, εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 16 πόντους (72-56) και κλείδωσε τη νίκη για τους γηπεδούχους. Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα με μοναδικό αξιοσημείωτο σημείο το πολύ όμορφο καλάθι του νεαρού Δημήτρη Φλιώνη.

Διαιτητές: Παπαπέτρου – Γκούμας – Κατραχούρας.
Τα δεκάλεπτα: 13-8, 39-33, 61-52, 82-68.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5 (1), Πελεκάνος 10 (2), Τσούπκοβιτς 2, Φλιώνης 2, Ουάιτ 17 (1), Ουότερς 8 (2), Ζάρας 5, Χάγκινς 10, Κοέν 5 (1), Μούρτος 6, Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 10.
ΛΑΥΡΙΟ (Σερελής): Χάμιλτον 4, Κρουμπαλί 7, Τσίρος, Κέσελ 10 (1), Σακελλαρίου 8 (2), Νίξον 4, Περράκης 8 (2), Γιαννακόπουλος 11 (1), Κακλαμανάκης, Μπάρλος 6, Μπέμπης, Μπολντς 10 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…