Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Π. – ΑΕΚ 63-82

Απόλλων Π. – ΑΕΚ 63-82

patraaek

sarikopoulos-hairston-aekΣαρωτική ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ, ούσα αισθητά ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, συνέτριψε 82-63 τον Απόλλωνα Πάτρας στην Περιβόλα, στο πλαίσιο της εμβόλιμης 19ης αγωνιστικής της Basket League. Η “Ένωση”, αποδίδοντας εξαιρετικά στην άμυνα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Κώστα Μέξα κι έτσι διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Μαλίκ Χέρστον αποτέλεσαν τα πρώτα “βιολιά” των “κιτρινόμαυρων”, σημειώνοντας 14 και 12 πόντους αντίστοιχα. Ο Τορίν Γκριν, δε, πραγματοποίησε θετικό ντεμπούτο, πετυχαίνοντας 6 πόντους. Σε ό,τι αφορά στους Πατρινούς, οι οποίοι παρουσιάσθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, οι Φώτης Λαμπρόπουλος (14 πόντοι), Δημήτρης Βεργίνης (12 πόντοι) και Ντέβον Σάντλερ (11 πόντοι) ηγήθηκαν στον παραγωγικό τομέα.

Ο Απόλλων -δια χειρός Ντέβον Σάντλερ– προηγήθηκε 2-0, με τον Χέρστον να σημειώνει 4 συνεχείς πόντους και να βάζει την ΑΕΚ σε θέση οδηγού. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς είχε εξ αρχής τον έλεγχο του παιχνιδιού, συντηρούσε ισχνές διαφορές (5-11, 13-19) κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, ολοκληρώνοντάς το στο +7 (15-22).

Στη δεύτερη περίοδο, δε, οι “κιτρινόμαυροι” μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση. Για του λόγου το αληθές, η “Ένωση” πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 25-10 κι έκλεισε στο +22 (25-47) το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι, όπως αποτυπώνεται και στο σκορ, ήταν εξαιρετικοί στον ανασταλτικό τομέα και, δη, στην περιφερειακή άμυνα, με τους Πατρινούς να έχουν μόλις 1/3 (33%) τρίποντα στο 20’.

Η ΑΕΚ, στο μεταξύ, “μοίρασε” -ήδη- 9 περισσότερες ασίστ (3-12), κυριαρχούσε στον τομέα των ριμπάουντ (10-21) κι είχε ως αιχμή του δόρατός της το “ζωγραφιστό”, σκοράροντας 22 πόντους από εκεί.

Στην επανάληψη, η αναμέτρηση κινήθηκε σε πανομοιότυπο μήκος κύματος, με τους “φιλοξενούμενους” να εξακολουθούν να είναι καταπληκτικοί στα αμυντικά καθήκοντά τους. Η ΑΕΚ “έτρεξε” σερί 11-2, “εκτόξευσε” τη διαφορά στο +31 (27-58) και “καθάρισε” νωρίς-νωρίς την υπόθεση νίκη.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς, έχοντας δεχθεί μόλις 12 πόντους, έκλεισε στο +26 (37-63) το τρίτο δεκάλεπτο. Όπως είναι πρόδηλο, ο Απόλλων ουδέποτε κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός και, κατά συνέπεια, η τελευταία “πράξη” του ματς αποτέλεσε διαδικαστικού χαρακτήρα.

Διαιτητές: Αναστόπουλος – Τσώνος – Μπίκας.
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 25-47, 37-63, 63-82.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μέξας): Κουζέλογλου 2, Άντερσον 8, Μέιερ, Σάντλερ 11, Γουντς 9, Αργυρόπουλος, Βεργίνης 12, Πάλμπλαντ 5, Τζαουάρα 2, Πελεκούδας, Λαμπρόπουλος 14, Νικολόπουλος.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Χέρστον 12, Μαυροκεφαλίδης 14, Μπράουν 5, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 6, Γκριν 6, Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 8, Μιλόσεβιτς 6, Κάρτερ 6, Καλαμπόκης 9, Μαυροειδής 6.

  • ΛΑΥΡΙΟ - ΜΑΡΟΥΣΙ

    Λαύριο – Μαρούσι 76-90

    Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…
  • vlado jankovic karditsa apollon patras

    Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

    «Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…