Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Αυτά θα προσδώσει ο Χέινς

Αυτά θα προσδώσει ο Χέινς

Marquez Heins2

Marquez Heins2

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να καταφέρνει να αγωνιστεί μονάχα έξι λεπτά λόγω τραυματισμού, τον Νίκο Παππά ανέτοιμο και εκτός αποστολής και τον Λευτέρη Μποχωρίδη να ψάχνει ακόμα τα βήματα του στα τρία λεπτά που πάτησε παρκέ, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε, ουσιαστικά, μόνο με δύο γκαρντ. Ο Νικ Καλάθης και ο Τζέιμς Φελντέιν έπαιξαν για 34 και 36 λεπτά, αντίστοιχα, κάτι που συμβαίνει ανελλιπώς τις τελευταίες εβδομάδες ελέω της λειψανδρίας στην περιφερειακή γραμμή.

Η διοίκηση του “τριφυλλιού” έσπευσε να κλείσει τις τρύπες με την προσθήκη των Μαρκέζ (όπως μας επεσήμανε πως είναι η προφορά του ονόματος του) Χέινς και Έλιοτ Ουίλιαμς. Ο πρώτος έχει πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του στην Α1 και βρίσκεται εν αναμονή της πρώτης του εμφάνισης και στην Ευρωλίγκα, με τους “πράσινους”. Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε αποκλειστικά στο eBasket.gr, μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα κόντρα στην Εφές, τον οποίο παρακολούθησε από τον πάγκο.

Ο Χέινς δήλωσε ανυπόμονος να αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο του “τριφυλλιού“, αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ανέλυσε τα στοιχεία που θα προσδώσει στη νέα του ομάδα ενώ επεσήμανε την ακράδαντη πεποίθηση του, ότι ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

“Έχω ξαναβρεθεί εδώ, όταν έπαιζα με τη Μακάμπι. Ξέρω ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα” μας είπα αρχικά όσον αφορά το κλίμα του “καυτού” ΟΑΚΑ, για να συμπληρώσει: “Η ενέργεια και η ένταση που δημιουργούν είναι εκπληκτική και μακάρι να μπορούσα να παίξω ώστε να είμαι κι εγώ μέρος αυτού που έγινε. Είμαι ενθουσιασμένος για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε γιατί ξέρω ότι ο ενθουσιασμός του κόσμου θα είναι ακόμα πιο μεγάλος. Θα είναι τρέλα!”.

Οι νέοι του συμπαίκτες τον έχουν υποδεχθεί ζεστά και φανερώνει με έντονο τρόπο την εκτίμηση του: “Είναι σπουδαίο σύνολο παικτών” τόνισε για να συνεχίσει “Ίσως το καλύτερο του οποίου έχω υπάρξει μέλος. Όλοι έσπευσαν να με καλωσορίσουν και να με εντάξουν όσο το πιο δυνατόν πιο καλά και πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Ήδη τους αισθάνομαι όλους σαν αδέλφια μου!”.

Αναφορικά με το τουίτ που είχε αναρτήσει, τον ρωτήσαμε ποια είναι τώρα η γνώμη του για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, μιας και τον έχει ζήσει περισσότερο. “Έχουν ειπωθεί τα πάντα γι’ αυτόν” απάντησε. “Δεν νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από όλα όσα έχουν ειπωθεί για τον Διαμαντίδη. Τόσο έξυπνος παίκτης… Το μπασκετικό του IQ βρίσκεται σε τρομερά επίπεδα. Βλέπει τα πάντα στο παρκέ και αντιλαμβάνεται άψογα το παιχνίδι. Μπορείς να μάθεις πολλά δίπλα του” κατέληξε για τον αρχηγό του.

Τι είναι, όμως, αυτά που ακριβώς θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό ο Χέινς; Από ότι διαφαίνεται έχει αναγνωρίσει και αποδεχθεί πλήρως τον ρόλο του: “Όπως είδαμε και σήμερα, οι περιφερειακοί κουράζονται. Παίζουν πολύ σκληρή άμυνα, πιέζοντας συνεχώς τους αντιπάλους. Εγώ θα προσπαθήσω να τους αποφορτίσω, τόσο με την άμυνα όσο και κατεβάζοντας πιο συχνά την μπάλα ή να αναλάβω την ευθύνη για το σουτ όταν ο χρόνος της επίθεσης τελειώνει. Γενικότερα, ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα” επεσήμανε.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, ήταν κατηγορηματικός: “Ναι, φυσικά! Σε κάθε θέση έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες, ενώ και η χημεία παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. Εννοείται πως πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα να προκριθούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…