Κεντρική Basket League Άρης Αδίκησε τον εαυτό του

Αδίκησε τον εαυτό του

aris jerel mcneal

aris-jerel-mcneal

Ο Άρης ολοκλήρωσε με ψηλά το κεφάλι τις υποχρεώσεις του στο Eurocup, επικρατώντας εύκολα εντός έδρας της Αρμάνι Μιλάνο με 83-68. Η νέα σπουδαία νίκη της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη δεν ήταν αρκετή, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” υστερούσαν στην ισοβαθμία με την Άλμπα Βερολίνου, η οποία πρόκριθησε στην επόμενη φάση και θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου στους “16”.

Αναμφίβολα, η πορεία της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην επανεμφάνισή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν άκρως επιτυχημένη, ωστόσο υπάρχει, φυσικά, μία πικρία στους παίκτες του Πρίφτη, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να προκριθούν, αλλά αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Ο Άρης έχασε ουσιαστικά την πρόκριση, εξαιτίας του τραγικού τρόπου που ολοκλήρωσε τα παιχνίδια στο Βερολίνο και στην Κλαϊπέντα. “Κατάφερε” να χάσει με 15 πόντους από την Άλμπα, παρότι βρισκόταν στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, ενώ ηττήθηκε και από τη Νεπτούνας στη Λιθουανία, παρότι είχε τη νίκη στα χέρια του.

Λίγα λεπτά απροσεξίας σε δύο παιχνίδια ήταν αρκετά να στερήσουν την πρόκριση στον Άρη, ο οποίος με εξαίρεση την αναμέτρηση στην Ιταλία με την Αρμάνι Μιλάνο, έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο, αποδεικνύοντας με τον πιο πειστικό τρόπο πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στην Ευρώπη.

Οι “κιτρινόμαυροι” ολοκλήρωσαν με θετικό πρόσημο τη διοργάνωση, μετρώντας 10 νίκες και 6 ήττες, ενώ κατάφεραν να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους, όπου είχαν ρεκόρ 8-0.

Όσο για τον κορυφαίο παίκτη του Άρη στο Eurocup, αυτός ήταν με διαφορά ο Τζέρελ ΜακΝιλ, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με μέσο όρο 14,4 πόντους, είχε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (30:59), ενώ ακόμα μέτρησε 4,3 ριμπάουντ, 2,2 ασίστ, 1,6 κλεψίματα και 1,9 λάθη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…