Κεντρική Διεθνή Βαλένθια – ΠΑΟΚ 78-62

Βαλένθια – ΠΑΟΚ 78-62

lietuvos paok5 sofoklis schortsianitis markovic win niki

lietuvos-paok5-sofoklis-schortsianitis-markovic-win-niki

Προσπάθησε, αλλά δεν τα κατάφερε…
Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Ισπανία με σκοπό να παρουσιάσει καλό πρόσωπο κόντρα στην Βαλένθια. Τελικά,οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν από τις “νυχτερίδες” με τελικό σκορ 78-62.

Η ελληνική ομάδα προσπάθησε, αλλά δεν τα καταφέρανε, καθώς δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων. Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ ήταν οι Ντούβνιακ και Χάτσερ με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από πλευράς Βαλένθια, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ντούμπλιεβιτς (12π.) και Σίκμα (11π.).

Το παιχνίδι στην Βαλένθια ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με 4 συνεχόμενους πόντους του Ντούμπλιεβιτς. Οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 6 πόντους μετά από δίποντο του Σίκμα. Οι δύο πρώτοι πόντοι του “δικεφάλου” σημειώθηκαν δυόμισι λεπτά μετά την έναρξη, δια χειρός Μαργαρίτη (6-2).

Στην συνέχεια η Βαλένθια ανέβασε την απόδοση της και προηγήθηκε μέχρι και με 9 πόντους 4 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (17-8). Οι “νυχτερίδες” έπαιρναν, κυρίως, πόντους από τους Ντούμπλιεβιτς και Σίκμα, επιχείρησαν αρκετά σουτ από την περιφέρεια, αλλά τελικώς δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν την διαφορά. Η ελληνική ομάδα πλησίασε ένα λεπτό πριν την κόρνα της πρώτης περιόδου στον πόντο, με καλάθι του Σχορτσανίτη. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με άστοχο τρίποντο του Σάτο και τον ΠΑΟΚ στο -3 (21-18).

Ο Χάμιλτον πέτυχε τους δύο πρώτους πόντους της Βαλένθια στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Μαρτίνεζ να παίρνει την σκυτάλη και να σημειώνει τρίποντο λίγα δευτερόλεπτα μετά. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει ρυθμό, αλλά δεν τα κατάφερνε. Η διαφορά ξέφυγε πάλι στους 8 πόντους (29-21). Ο “δικέφαλος” έσφιξε την άμυνα του, δεν έβρισκε διαδρόμους επιθετικά και το παιχνίδι έμεινε χωρίς σκορ για περίπου τρία λεπτά. Το “ρόδι έσπασε” ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος έκανε το 29-23.

Ο Σίκμα προσπαθούσε να τραβήξει τους συμπαίκτες του, αλλά η προσπάθεια του δεν είχε αποτέλεσμα. Οι Κακαρούδης και Μαργαρίτης μείωσαν την διαφορά ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου στους 3 πόντους (32-29).  Το ημίχρονο έληξε με σκορ 34-29 μετά από δίποντο του Ντούμπλιεβιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πλησιάσει και κατάφερε να βρει πρώτος τον δρόμο προς το καλάθι, με εύστοχο δίποντο του Μαργαρίτη (34-31). Από το σημείο αυτό οι γηπεδούχοι έδειξαν το πρόσωπο που δείχνουν εδώ και πολύ καιρό στην Ισπανία. Οι Λούσιτς και Ντούμπλιεβιτς πήραν την ομάδα πάνω τους και έφτασαν την διαφορά στο +12 (45-33). Η διαφορά διατηρήθηκε, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει λύσεις και δεν είχε κάποιον να του τις δώσει. Οι μόνοι που επιχειρούσαν να αλλάξουν την κατάσταση ήταν ο “Σόφο”, Μαργαρίτης και Ντούβνιακ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον δικέφαλο στο -11 (58-47).

Η τέταρτη περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Βαλένθια διεύρυνε την διαφορά της. Ο Ράφα Μαρτίνεζ ευστόχησε σε τρίποντο 5 λεπτά πριν από το τέλος του ματς και έστειλε την ομάδα του στο +18 (70-52). Οι τελευταίοι πόντοι σημειώθηκαν από τον Λούσιτς και το σκορ διαμορφώθηκε στο 78-62.

Οι διαιτητές: Βοϊνοβιτς, Τραβίτσι, Βαν Ντε Μπρόεκ
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 34-29, 58-47, 78-62

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρτίνεζ): Τρίας, Ντιό 8 (2), Σάτο 6, Λούσιτς 7 (1), Ντούμπλιεβιτς 12 (2), Βίβες 7 (1), Μαρτίνεζ 8 (2), Σαν Εμετέριο 8 (1), Σούρνα 4, Χάμιλτον 7, Σίκμα 11 (1)
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8, Λιάπης, Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας 8 (2), Μαργαρίτης 10, Κότας, Σχορτσανίτης 9, Ντούβνιακ 14 (4), Μάρκοβιτς, Χάτσερ 11 (1)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…