Κεντρική Ασίστ Bomba Το τατουάζ της πίκρας (pic & vid)

Το τατουάζ της πίκρας (pic & vid)

paok prelevic

paok-prelevic

Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει περιέλθει σε μία κατάσταση που δεν συνάδει με την ιστορία του. Έχοντας πανηγυρίσει 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 3 Κύπελλα Ελλάδας και 2 Ευρωπαϊκά, ο συμβιβασμός με την 3η θέση δεν ταιριάζει στο DNA του. Οι λόγοι πολλοί. Οικονομικοί, επιλογές παικτών κ.α.

Φυσικά, πάντα δίπλα στην ομάδα ήταν ο κόσμος. Άλλες φορές πολλοί, άλλες φορές λίγοι, αλλά πάντα κάποιοι ήταν στο πλευρό του μπασκετικού ΠΑΟΚ. Ένας τέτοιος φίλος της ομάδας αποφάσισε να στιγματίσει το σώμα του με μία στιγμή από την ιστορία του τμήματος μπάσκετ.

Θα μπορούσε να βρει πολλές όμορφες στιγμές. Δεν είναι δα και λίγες, πόσο μάλλον όταν στο πλαμαρέ του “Δικεφάλου του Βορρά”, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, υπάρχουν 2 Ευρωπαϊκές κούπες.

Κι όμως. Ο φίλος των “ασπρόμαυρων” αποφάσισε να κάνει τατουάζ μία από τις πικρές (αν όχι την πιο πικρή) στιγμές της ομάδας.

Ας γυρίσουμε στο 1992. Ο ΠΑΟΚ όντας Κυπελλούχος Ευρώπης το 1991 θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Αντίπαλος, η Ρεάλ Μαδρίτης. Και ενώ είχε την ευκαιρία να το πετύχει, ένα λάθος του Παναγιώτη Φασούλα, δίνει τη δυνατότητα στον Ρίκι Μπράουν να κάνει το 65-63, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σώπασε μπροστά στην τραγική στιγμή, ομοίως και οι παίκτες του. Όχι όλοι. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έπεσε κάτω και άρχισε να κλαίει. Να κλαίει σαν μικρό παιδί.

Αυτή η στιγμή, είναι που απαθανάτισε στο σώμα του ο φίλος του ΠΑΟΚ. Με ένα του μήνυμα στη σελίδα PAOK Basketball Retro στο facebook, έκανε γνωστή την πράξη του, την οποία πραγματοποίησε μετά τον πικρό αποκλεισμό από τον Φάρο Κερατσινίου.

Αναλυτικά έγραψε:
Γεια χαρά

Δεν έχει σημασία, αλλά είμαι ο αυτός που σου είχα στείλει το κείμενο “αν δεν μπορεί να πάρω εγκώ μπάλα”, παρακολουθώ καθημερινά τη σελίδα και μετά το ματς με τον φάρο είχα την ίδια αντίδραση με σένα, με την ανάρτηση “κλειστό μέχρι νεοτέρας”. Περίπου τεσπα, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα βάλω το διαρκείας στο συρτάρι και ίσως το βγάλω το καλοκαίρι για την ανανέωση πάλι.

Εντωμεταξύ, την επόμενη μέρα ακριβώς είχα κλείσει ραντεβού για τατουάζ. Το έκλεισα από τον Αύγουστο, έπρεπε να διαλέξω ημερομηνία μέσα στα Χριστούγεννα, λέω στην τύχη 29/12. Όταν είδα ότι τότε θα παίζαμε με τον Φάρο ήμουν 99% σίγουρος ότι θα αποκλειόμασταν. Γιατί έτσι, γιατί η ιστορία είναι πουτάνα και εμείς μια ζωή λίγοι στα δύσκολα, χίλια δυο γιατί. Από τα νεύρα μου την Τρίτη το πρωί μέχρι που σκέφτηκα να αλλάξω σχέδιο.

Τελικά δεν το άλλαξα. Είχα πολλές φωτογραφίες να διαλέξω, από χαρές, αλλά η πιο δυνατή ήταν αυτή που είχα σκεφτεί από την αρχή, αυτή που διάλεξες κι εσύ για φωτογραφία προφίλ. Όλος ο μπασκετικός ΠΑΟΚ σε μια φωτογραφία, “μια ζωή πίκρες”. Μόνο αυτό. Μια ζωή πίκρες.
Ελπίζω ότι θα το ξανασκεφτείς και θα επανέλθεις με νέες αναρτήσεις μέσα στο 2016. Ελπίζω να μου περάσουν και μένα τα νεύρα και να πάω ξανά φέτος στο γήπεδο.

Δεν ελπίζω ότι θα αλλάξει κάτι στο μέλλον. Γιατί έτσι μάθαμε από παιδιά ρε, μόνο δάκρυα και πίκρες. Δεν συνηθίζεται αυτό το πράγμα, απλά προχωράς κι όπου βγει.
Καλή χρονιά να ‘χουμε…
“.

Δείτε το τατουάζ:

paok-prelevic-tatoo

Δείτε τις συγκλονιστικές στιγμές στο βίντεο (από το 5:00 και μετά):

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Bomba

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …