Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “To ματς κρίθηκε στη λεπτομέρεια”

“To ματς κρίθηκε στη λεπτομέρεια”

Kostas

Kostas Mexasπροπονητής του Απόλλωνα ΠατρώνΚώστας Μέξας, δήλωσε μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Κοροίβου και μάλιστα με ανατροπή τα εξής.

Αναλυτικά: “Ο Κόροιβος είναι μια πολύ καλή ομάδα η οποία προερχόταν από τρία άτυχα αποτελέσματα και αναμέναμε την αντίδρασή της. Είναι μια καλή ομάδα με μπασκετικό εγωισμό, έναν καλό προπονητή.

Ξεκινήσαμε αρκετά συγκεντρωμένοι σε επίθεση και άμυνα. Στην πορεία οι βιαστικές μας επιθέσεις και το κακό διάβασμα που κάναμε κατά κύριο λόγο, είχαμε κάποια προβλήματα στην πικ εν ρολ άμυνα του Κοροίβου, οδήγησε σε διαφορά υπέρ των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι επιθετικά, αλλά όχι αμυντικά, με αποτέλεσμα ο Κόροιβος να ξεφύγει. Στα τελευταία δεκατέσσερα-δεκαπέντε λεπτά η άμυνά μας ήταν πολύ δυνατή και συγκεντρωμένη. Βάλαμε μεγάλα σουτ στην επίθεση. Νομίζω ότι στο τέλος το ματς κρίθηκε στη λεπτομέρεια.

Όποιος και να κέρδιζε στο τέλος θα ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Ο Κόροιβος με εξαίρεση δύο συγκεκριμένα παιδιά, τον Τρότερ και τον Ντέιβις, οι υπόλοιποι παίκτες του δεν χαρακτηρίζονται κλασικοί σουτέρ. Ήταν επιλογή μας να κλείσουμε λίγο παραπάνω την άμυνα, να ρισκάρουμε κάποια μακρινά σουτ και να περιορίσουμε το ντράιβ μέσα στο καλάθι.

Η νίκη αυτή μα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας. Πρέπει να βελτιώσουμε την επίθεση απέναντι σε καλές και δυνατές άμυνες που παίζουν και με το μυαλό μας, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο συνολικά σαν ομάδα. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε την έδρα μας”.

Αυτά ήταν τα όσα δήλωσε ο κόουτς των νικητών μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ακόμη, ο παίκτης του ΑπόλλωναΔημήτρης Βεργίνης προέβη στις εξής δηλώσεις:

“Ο Κόροιβος προερχόταν από συνεχόμενες ήττες και σίγουρα θα αντιδρούσε. Παίζει αρκετά καλά εντός έδρας. Περιμέναμε ένα σκληρό παιχνίδι ειδικά στην άμυνα. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά κάποια αβίαστα λάθη μας έφεραν πίσω στο σκορ.

Στην επανάληψη παίξαμε καλύτερη άμυνα, ακόμα καλύτερη, βάλαμε καθοριστικά σουτ και φτάσαμε σε μια τελικά δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη.  Στόχος μας είναι κάθε βδομάδα να είμαστε καλύτεροι. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και συνεχίζουμε με πολλή προσπάθεια και δουλειά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μπάμπης Πετροπουλάκος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…