Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Το έπος της Πόλης (vid)

Το έπος της Πόλης (vid)

131586575 101n

olympiacos-poli-2012Αφιέρωμα φιλοξενεί η Ευρωλίγκα, για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έλαβε χώρα στην Πόλη το 2012, χαρακτηρίζοντάς τον ως τη μεγαλύτερη ολική επαναφορά σε τελικό στην ιστορία της διοργάνωσης.

Από το ναδίρ στο ζενίθ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο αγώνας αυτός. Ο Ολυμπιακός ως άλλος Δαβίδ τα έβαλε με τον Γολιάθ της διοργάνωσης, ΤΣΣΚΑ, κι εν τέλει “βγήκε” νικητής από αυτή τη δοκιμασία, ενώ η Ευρωλίγκα χαρακτηρίζει το ματς αυτό ως το πιο εκπληκτικό “comeback” που έχει πραγματοποιηθεί σε τελικό. Ακολουθούν δηλώσεις μερικών εκ των πρωταγωνιστών της βραδιάς εκείνης:

“Το πιστεύαμε μέσα μας. Όλα αυτά που συνέβησαν ήταν απίστευτα, το ότι ήμασταν το αουτσάιντερ και γυρίσαμε τέτοια διαφορά”, δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έδωσε και την ασίστ για το νικητήριο καλάθι.

“Πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε. Κάτι μέσα μου έλεγε ότι θα το πάρουμε. Ξέραμε ότι είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτών. Το ένιωσα όταν έχασε τη βολή ο Σισκάουσκας πως θα έπαιρνα το τελευταίο σουτ. Θα το έβαζε όποιος κι αν έπαιρνε την τελευταία επίθεση. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και εκείνη ήταν η μέρα μας”, είπε ο “από μηχανής θεός”, Γιώργος Πρίντεζης.

Ενώ τέλος, ο “πρωτομάστορας” της επιτυχίας εκείνης, Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια: “Ας πούμε ότι μόνο ένα στα 100 παιχνίδια θα μπορούσαν να τελειώσουν έτσι. Και αν…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μπάμπης Πετροπουλάκος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…