Κεντρική NBA Τιμή και δόξα στον “Big Ben” Wallace (vid)

Τιμή και δόξα στον “Big Ben” Wallace (vid)

ben wallace 2004

ben-wallace-2004Οι Πίστονς αγωνίζονται, ξημερώματα Κυριακής, με τους Ουόριορς στο Ντιτρόιτ και οι διοικούντες της ομάδας πήραν μία πολύ σημαντική απόφαση. Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την απόσυρση της φανέλας με τον αριθμό #3, προς τιμήν ενός εκ των κορυφαίων αμυντικών που αγωνίστηκαν στον μαγικό κόσμο του NBA, του Μπεν Ουάλλας.

O “Big Ben” δεν επιλέχθηκε από καμία ομάδα της Λίγκας στο Draft του 1996. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, την ίδια χρονιά, με του Ουάσιγκτον Μπούλετς (μετέπειτα Ουίζαρντς) και τέσσερα χρόνια αργότερα, αφού έκανε και μία χρονιά στους Μάτζικ, μεταγράφηκε στους Πίστονς. Στο “motor city” έμεινε για έξι ολόκληρα χρόνια. Εκεί έχτισε την καριέρα του, εκεί τον γνώρισε ο κόσμος, εκεί μεγαλούργησε.

Το 2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Πίστονς, έχοντας στο πλευρό του τους Τσάνσι Μπίλαπς, Ρασίντ Ουάλλας και Ντάρκο Μίλισιτς. Στους τελικούς το Ντιτρόιτ επικράτησε των Λέικερς με 4-1. Επίτευγμα τεράστιο, αν αναλογιστεί κανείς πως οι “λιμνάνθρωποι” είχαν στο ρόστερ τους παίκτες όπως οι Κόμπε Μπράιαντ, Καρλ Μαλόουν, Σακίλ Ο’ Νιλ αλλά και άλλους πολλούς.

Όσον αφορά τους προσωπικούς τίτλους και βραβεία, εκεί χάνετε το μέτρημα. Έχει ψηφιστεί αμυντικός της χρονιάς τέσσερις φορές (2002, 2003, 2005, 2006), έχει βρεθεί σε All-Star Game, επίσης, τέσσερις φορές (2003-2006), ήταν μέρος της καλύτερη αμυντικής πεντάδας πέντε φορές (2002-2006), ενώ ήταν κορυφαίος μπλοκέρ του πρωταθλήματος το 2002 και κορυφαίος ριμπάουντερ το 2002 και 2003. Σήμερα είναι ο κορυφαίος μπλοκέρ στην ιστορία των Ντιτρόιτ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ουάλλας έχει ένα σορό ακόμα προσωπικούς τίτλους (δεύτερης καλύτερης ομάδας, τρίτης καλύτερης ομάδας, δεύτερης καλύτερης αμυντικής πεντάδας) οι οποίοι δεν αναφέρονται για οικονομία χώρου.

Το 2006 έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και ο “Big Ben” πήγε στους Μπουλς, όπου και υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο, αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Στους “ταύρους” έμεινε μέχρι το 2008, όταν και μεταπήδησε στους Καβς για έναν περίπου χρόνο. Το 2009 επέστρεψε στους Πίστονς, όπου και έκλεισε την καριέρα του τρία χρόνια αργότερα. Το τελευταίο παιχνίδι του “defence machine” ήταν αυτό κόντρα στους Σίξερς (108-86 υπέρ του “motor city”) στις 26 Απριλίου του 2012. Στις 14 Φλεβάρη του ίδιου έτους έγινε ο παίκτης στην ιστορία του NBA με τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ δεν είχε επιλεχτεί από καμία ομάδα σε Draft (1055). Το ρεκόρ, μέχρι τότε, κατείχε ο Έιβερι Τζόνσον.

Ο Ουάλας είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Τον Μάρτιο του 2014 καταδικάστηκε σε ενός έτους φυλάκιση, όταν και παραδέχτηκε πως εγκατέλειψε θύμα ατυχήματος στην Βιρτζίνια. Ο πρώην NBAer μετά την εκδίκαση της υπόθεσης δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε κάποιες από τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισε ο “Big Ben” κατά την διάρκεια της καριέρας του, ενώ γίνεται αντιληπτή και η αγάπη που έχει για το whrestling (μεγάλος οπαδός των Χαλ Χόγκαν και Τζον Σίνα). Τιμή και δόξα στον “Big Ben” Wallace!

Απολαύστε το βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…