Κεντρική Διεθνή Θύμα της επάρατης νόσου ο Άντριου Σμιθ

Θύμα της επάρατης νόσου ο Άντριου Σμιθ

andrew smith

andrew smithΟ Άντριου Σμιθ έχασε την μάχη με τον καρκίνο και τελικά απεβίωσε χθες (Τρίτη) σε ηλικία, μόλις, 25 ετών. Ο Αμερικανός είχε διαγνωστεί με επιθετική μορφή λευχαιμίας το 2014 και πάλευε για την ζωή του έκτοτε.

Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του γνώριζαν πως η ασθένεια είχε υπερνικήσει τις όποιες προσπάθειες γίνονταν και πως το κακό δεν θα αργούσε να συμβεί. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε πως η σύζυγος του αποθανόντος, Σαμάνθα Σμιθ, είχε δώσει συνέντευξη την Κυριακή που μας πέρασε στην ιστοσελίδα του Fox Sports στην Αμερική για την κατάσταση του συντρόφου της.

“Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να γίνει για να βοηθήσω τον Άντριου, πέρα από το να του λέω πως τον αγαπώ και να του σφίγγω το χέρι. Οι γιατροί μου έχουν ξεκαθαρίσει πως η ασθένεια του δεν θεραπεύεται. Απλώς περιμένουμε να συμβεί το αναπόφευκτο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω.”

Ο Σμιθ αγωνίστηκε την σεζόν 2013-2014 στην Νεπτούνας (σεζόν στην οποία αντιμετώπισε τον Πανιώνιο), ενώ έδωσε το παρόν σε δύο σερί τελικούς κολεγιακού πρωταθλήματος στις ΗΠΑ (NCAA) με τους Μπάτλερ Μπούλντογκς. Στην τελευταία του χρονιά στο κολέγιο ήταν μέλος της κορυφαίας ακαδημαϊκής ομάδας στις ΗΠΑ, ενώ στο NCAA κατέβασε συνολικά 1000 ριμπάουντ και πανηγύρισε 100 νίκες (ένας από τους μόλις τρεις αθλητές του Μπάτλερ που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…