Κεντρική NBA Τα στατιστικά δείχνουν Σπερς (vid)
NBA

Τα στατιστικά δείχνουν Σπερς (vid)

parker leonard green aldridge spurs

parker-leonard-green-aldridge-spurs

Οι Ουόριορς αποτελούν, αναμφίβολα, την κορυφαία ομάδα του πλανήτη αυτήν τη στιγμή, σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα τους και αποτελώντας την πρώτη ομάδα που μοιάζει ικανή να σπάσει -ή έστω να ισοφαρίσει- το μυθικό 72-10 των Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν. Βέβαια τα στατιστικά δεν συνάδουν απόλυτα με τις εκτιμήσεις περί repeat.

Συγκεκριμένα, το Basketball Power Index του ESPN κατατάσσει ως Νο1 φαβορί τους Σπερς! Αυτό το σύστημα αξιολόγησης παίρνει υπόψιν κάθε σημαντικό και, φαινομενικά, ασήμαντο παράγοντα από τον οποίο εξαρτάται η απόδοση μιας ομάδας και δη την ποιότητα του αντιπάλου, την τοποθεσία του αγώνα, τις ημέρες ξεκούρασης, τα χιλιόμετρα του ταξιδιού, το εύρος των νικών, τους τραυματισμούς και πολλές άλλες παραμέτρους.

Σύμφωνα με αυτό το “όργανο μέτρησης”, λοιπόν, οι Σπερς κατατάσσονται στην κορυφή του ΝΒΑ ενώ συγκεντρώνουν 45.2% πιθανότητες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, έναντι του 39.6% που έχουν οι Ουόριορς. Την επιβλητικότητα των “σπιρουνιών” καταδεικνύει και το γεγονός πως έχουν νικήσει με διαφορά τουλάχιστον 25 πόντους, 10 φορές (!) φέτος, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του οργανισμού. Στη συγκεκριμένη λίστα ακολουθούν οι Καβαλίερς, με τέσσερις τέτοιες νίκες, ενώ ακόμα 3 ομάδες το έχουν καταφέρει από τρεις φορές.

Βέβαια, τα στατιστικά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πει κάποιος ψέμματα, αλλά πλησιάζοντας στη μέση της κανονικής διάρκειας τα “μοτίβα” έχουν καθοριστεί και μένει να δούμε ποιος θα ξεχωρίσει όταν “σφίξουν τα λουριά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…