Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Σημαντικό ότι κάναμε λίγα λάθη”

“Σημαντικό ότι κάναμε λίγα λάθη”

Soulis Markopoulos PAOK1

Soulis Markopoulos-PAOK

Ιδιαιτέρως χαρούμενος για την αντίδραση των παικτών του εμφανίστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο, συνεχάρη τους παίκτες του γιατί κατάφεραν να αντιδράσουν μετά το κακό ξεκίνημα. Υπογράμμισε πως ποτέ δεν σκέφτηκε την ήττα και στάθηκε στον παράγοντα κούραση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Ευχαριστώ τον κόσμο που μας υποστήριξαν. Μας έδωσαν ώθηση μετά το κακό ξεκίνημα. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί παρά το κακό ξεκίνημα πίστεψαν στη νίκη. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πολύ μεγάλα καλάθια. Ο Σάκοτα έκανε ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα. Εμείς κάναμε πάρα πολλά λάθη στην επίθεση, βιαστικά λάθη. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου φάνηκε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Να το δούμε φάση με φάση. Και αυτό έγινε. Κάποιες φάσεις δεν τις προλάβαμε, αλλά απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα το να κάνεις τόσο λίγα λάθη είναι πολύ σημαντικό για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια.

Η ήττα φέρνει στενοχώρια, γκρίνια κτλ. Εμείς κοιτάμε παιχνίδι-παιχνίδι. Να δούμε σε ποια σημεία κάναμε λάθη και να τα διορθώσουμε. Να δούμε τι κάναμε σωστά και να το κρατήσουμε. Τα μηνύματα στην προπόνηση περνιούνται καλύτερα όταν υπάρχει καλύτερη ψυχολογία”.

Για το τι σκέφτηκε στο -24: “Κανένας προπονητής δε σκέφτεται ότι θα τελειώσει το παιχνίδι όπως είναι. Η ήττα είναι πάντα ήττα είτε με 10 είτε με 30 πόντους διαφορά. Υπάρχουν κακές μέρες. Εσύ πρέπει να κάνεις τους παίκτες να μπουν να πολεμήσουν. Το τελευταίο 5λεπτο του 2ου δεκαλέπτου έδειξε ότι η ομάδα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει και να κάνει την ΑΕΚ να υποπέσει σε λάθη. Όπως και έγινε”.

Για την κούραση: Υπάρχει, εννοείται. Με βάση τον αντίπαλο βλέπεις πως θα ξεκουραστείς ή όχι. Υπάρχουν ομάδες με διαφορετικά αγωνιστικά μεγέθη στον πάγκο”.

Τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Κώστας Βαιλειάδης, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ άσχημα. Μας πήραν μία διαφορά 20 πόντων, παίξαμε κακή άμυνα, χάσαμε ριμπάουντ. Με τις αλλαγές ο κόουτς άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα. Μειώσαμε πριν το ημίχρονο. Μιλήσαμε για να αλλάξουμε κάποια πράγματα στα αποδυτήρια. Να παίξουμε καλύτερη άμυνα, να βάλουμε εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε καταπληκτική άμυνα, κυρίως απέναντι στον Λουκά (σ.σ Μαυροκεφαλίδη). Είναι μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια”.

Για τις σκέψεις του στο -24: “Πίστεψα πραγματικά ότι θα χάναμε με 40 πόντους. Βάζαν ελεύθερα σουτ, σουτ με πίεση, χάναμε ριμπάουντ. Σου κόβονται τα πόδια. Όμως αυτή η ομάδα έδειξε το πάθος της. Θα έρθουν και οι ήττες. Να χάνεις αλλά κυρίως να παλεύεις είναι το θέμα”.

Για το τι του μένει: Φυσικά η νίκη και το γεγονός ότι ήρθε ο κόσμος. Μπορεί να φταίει η ΑΕΚ ή οι καλές εμφανίσεις. Το παν είναι η συνέχεια. Να έρθει περισσότερος κόσμος, να παίξουμε ακόμα καλύτερα και να πάρουμε νίκες. Αυτό είναι το θέμα. Το θέμα είναι πως τελειώνεις μία χρονιά. Ξεκινάς με ελλείψεις, με την καθημερινή δουλειά βελτιώνεσαι, κάνεις αλλαγές που βοηθούν και φυσικά ο στόχος παραμένει η τρίτη θέση”.

Για το αν έρχεται ακόμα στο μυαλό του η ήττα από τον Φάρο Κερατσινίου: “Δε θυμάμαι κάτι…”.

Για τη χημεία της ομάδας: Αν αυτή η ομάδα βρει τη χημεία της μπορεί να χτυπήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Νικήσαμε την ΑΕΚ. Ήμαστε ικανοί για την τρίτη θέση”.

Για το τι τον κάνει να επιμένει στην κατάληψη της 3ης θέσης: “Είναι πολύ σημαντικό ότι το βλέπω στην προπόνηση. Δε μου λέει κάτι αυτό που λένε ότι ο Άρης ή η ΑΕΚ είναι καλύτεροι. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Και μέχρι το τέλος θα γίνουμε καλύτεροι. Για αυτό το πιστεύω”.

Για την κούραση: “Καμία κούραση. Τα κεφάλια μέσα, θέλουμε να κερδίσουμε την Όλντεμπουργκ. Με μία νίκη μπορείς να βάλεις βάσεις για την πρόκριση. Είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει συνεχή παιχνίδια”.

Για το αν η λέξη “ομάδα” χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ: “Το βλέπετε νομίζω. Ακόμα και στις “κακές” ήττες είμαστε μαζί. Συζητάμε μεταξύ μας και σε νίκες και σε ήττες. Δεν το έχω δει σε άλλη ομάδα. Τα παιδιά ενδιαφέρονται. Αυτό είναι το “κλειδί”. Και αυτό φαίνεται και στο γεγονός ότι η μπάλα γυρίζει συνέχεια μέσα στο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…