Κεντρική Ελλάδα “Σε ομάδα Ευρωλίγκας ο Παπανικολάου”

“Σε ομάδα Ευρωλίγκας ο Παπανικολάου”

Kostas Papanikolaou

kostas-papanikolaou

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αναζητά -πλέον- ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς οι Ντένβερ Νάγκετς αποφάσισαν να τον αποδεσμεύσουν, κάτι που είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.

Ο μάνατζερ του 25χρονου φόργουορντ, Γιώργος Σφαιρόπουλος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΠΟΡ FM 94,6“, χαρακτηρίζοντας την απόφαση των “Σβόλων” ως απρόσμενη. Παράλληλα επεσήμανε πως ο “Παπ” είναι αρκετά δύσκολο να παραμείνει στο NBA, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής σε ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά:
Για το αν περίμενε την αποδέσμευση του Παπανικολάου από τους Νάγκετς: “Και από κουβέντες που έκανε ο ίδιος με στελέχη της ομάδας, είτε στο διοικητικό είτε στο αγωνιστικό σταφ, αλλά και από τις συζητήσεις μου με τον Καρνισόβας (assistant general manager των Νάγκετς), είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις πως θα γινόταν επέκταση του συμβολαίου του. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, αλλά όλα είναι μέσα στη ζωή και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτές τις καταστάσεις”.

Για το αν θα επιστρέψει στην Ευρώπη: “Ο Κώστας είχε πάντα όνειρο να παίξει στο ΝΒΑ και ήθελε να το κάνει πραγματικότητα. Έχει περάσει ενάμιση χρόνος που είναι στο ΝΒΑ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το’ χει ζήσει και σήμερα που μιλάμε η απόφαση είναι κοιτάμε πού είναι καλύτερα για την καριέρα του. Ανεξάρτητα αν είναι ΝΒΑ ή Ευρώπη, θα βάλουμε κάτω τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Ενοχλήσεις δεν έχουμε, ίσως κάποιες συζητήσεις, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς”.

Για τις πιθανότητες παραμονής στο ΝΒΑ: “Αυτή τη στιγμή είναι στη waiver list, συνεπώς για 48 ώρες μπορεί κάποια άλλη ομάδα του ΝΒΑ να τον αποκτήσει με το υπάρχον συμβόλαιό του. Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο”.

Για το αν η Μπαρτσελόνα έχει λόγο για το μέλλον του: “Η Μπαρτσελόνα έχει τα δικαιώματά του στην Ευρώπη κι έχει τον πρώτο λόγο. Αν ο Κώστας δεχτεί πρόταση από κάποια ευρωπαϊκή ομάδα, μπορεί η Μπαρτσελόνα να ματσάρει την πρόταση και να τον κρατήσει”.

Για το κριτήριο με βάση το οποίο θα γίνει η επιλογή: “Ο Κώστας θέλει να παίξει. Θέλει να έχει χρόνο συμμετοχής, αυτό είναι το νούμερο ένα στις προτεραιότητές του και ανάλογα με τις συζητήσεις που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον θα αποφασιστεί πού θα συνεχίσει την καριέρα του”.

Για το αν τίθεται ζήτημα επιστροφής στον Άρη: “Για τον Άρη ακούστηκε και το καλοκαίρι, πριν καταλήξει στο Ντένβερ. Ακούστηκε και χθες. Προφανώς βγαίνει από την πλευρά του Άρη. Το θέμα είναι ότι για τον Κώστα προτεραιότητα, αν κριθεί να επιστρέψει στην Ευρώπη, προτεραιότητά του είναι μια ομάδα της Ευρωλίγκας στο τοπ επίπεδο, στο Top 16 στην παρούσα φάση”.

Για το αν θεωρεί πως η πλευρά του παίκτη έκανε λάθος επιμένοντας στο ΝΒΑ: “Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Σίγουρα έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, και ο Κώστας κι εγώ από τη δική μου πλευρά. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, μαθαίνουμε από αυτά και γινόμαστε καλύτεροι. Προς Θεού, δεν ήταν λάθος που ο Κώστας πήγε στο ΝΒΑ. Μεγάλο λάθος δεν υπάρχει, όλα είναι θέμα περιστάσεων και timing. Ο Κώστας ό,τι ίσως δεν έκανε και αν πήρε κάποια λάθος απόφαση, τώρα είναι πολύ πιο έτοιμος να ανταποκριθεί σε μια νέα πρόκληση. Και αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά ή συναισθηματικά από όσα περνάνε οι αθλητές από δύσκολες καταστάσεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…