Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ρίχνει “αυλαία” ο πρώτος γύρος

Ρίχνει “αυλαία” ο πρώτος γύρος

simtsak kolossos aris

simtsak-kolossos-aris

Μπορεί ο πρώτος γύρος της Α1 να κλείνει χωρίς κάποιο μεγάλο ντέρμπι, αλλά δεν παύει να περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα και δυνατά παιχνίδια, με τις εκπλήξεις να καραδοκούν.

Το Λαύριο με τον Μάρκο Κέσελ στο ρόστερ του θα υποδεχθεί τον Κόροιβο, αποσκοπώντας στην τέταρτη νίκη της σεζόν και πρώτη μετά από πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Σίγουρα η στήριξη του κόσμου του θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα, όμως η ομάδα της Αμαλιάδας αποτελεί έναν ισχυρό αντίπαλο. Φιγουράρει στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (6-6 ρεκόρ) και με τέσσερα “διπλά” στο ενεργητικό της, γεγονός που μας προδιαθέτει για ένα δυναμικό ματς.

Ο Απόλλωνας Πάτρας θέλει να δώσει συνέχεια στην ανοδική του πορεία και τα θετικά αποτελέσματα, προκειμένου για να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη διακεκαυμένη ζώνη. Με τον Φώτη Λαμπρόπουλο στις τάξεις του θα έχει επιπλέον λύσεις στη φροντ λάιν, για να αντιπαρατάξει κόντρα στα Τρίκαλα. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη δεν θα έχει τον τραυματία Όβι Σόκο αλλά θα αγωνιστεί με τον νεοαποκτηθέντα, Μπράντον Μπράουν. Οι πιθανότητες γέρνουν υπέρ των Πατρινών, παρ’ όλα αυτά.

Ενδιαφέρον παιχνίδι και στο “Βενετόκλειο“, όπου Κολοσσός και Άρης θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους. Οι γηπεδούχοι είναι εξαιρετικοί όταν παίζουν μπροστά στον κόσμο τους, αλλά απέναντι τους βρίσκεται η τρίτη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Άρης βγάζει μάτια με τις εμφανίσεις του σε Ελλάδα κι Ευρώπη και η γενικότερη εικόνα του αποπνέει τον αέρα μεγάλης ομάδας. Όπως, άλλωστε (πρέπει να) είναι.

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο ΠΑΟΚ, υποδεχόμενος την αναδιαρθρωμένη Καβάλα. Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου άλλαξε δέρμα αντικαθιστώντας τους τρεις Αμερικανούς και θέλει να δώσει συνέχεια στα ροζ φύλλα, ώστε να καταφέρει να σώσει τη χρονιά. Βέβαια, από την Πυλαία φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να περάσει αλώβητη.

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Τρίπολη, κόντρα στον Αρκαδικό ο οποίος δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, αλλά δεν παύει να είναι υπολογίσιμος αντίπαλος στην έδρα του. Το παιχνίδι αυτό θα αποτελέσει το ντεμπούτο του Ντιόντε Κρίστμας με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα.

Τέλος, οι “αιώνιοι” δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ενάντια στο Ρέθυμνο και την Κηφισιά. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην κρητική πόλη, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ομάδα των βορείων προαστίων στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 09/01 (τζάμπολ στις 17:00): ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ – Καβάλα (Καρακατσούνης – Θεονάς – Ταρενίδης), ΔΑΚ Τρίπολης: Αρκαδικός – ΑΕΚ (Αναστόπουλος – Μπήτης – Γεωργιάδης), Λαυρίου: Λαύριο – Κόροιβος (Σχινάς – Μητσόπουλος – Τσώνος Β.), Απόλλωνα: Απόλλωνας Πατρών – Τρίκαλα (Πηλοϊδης – Σώμος – Μαγκλογιάννης), Βενετόκλειο: Κολοσσός Ρόδου – Άρης (Παπαπέτρου – Μάνος – Ανδρικόπουλος).

Κυριακή 10/12: Μ. Μερκούρη (16:30): Ρέθυμνο – Ολυμπιακός (Φούφης – Πουρσανίδης Γ. – Κωνσταντινόπουλος).

Δευτέρα 11/12: ΟΑΚΑ (17:00): Παναθηναϊκός – Κηφισιά (Κορομηλάς – Γκούμας – Κατραχούρας).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…