Κεντρική Ασίστ Basketbase Ρεκόρ made in USA

Ρεκόρ made in USA

warren cooper anosike aek

warren-cooper-anosike-aek

george-petridisΟ Ντι Τζέι Κούπερ πήρε τις ασίστ του και μετακόμισε στο Μονακό ακολουθώντας τον δρόμο της αποχώρησης από την ΑΕΚ όπως έκαναν νωρίτερα οι Κρις Ουόρεν, Οου Ντι Ανοσίκε και Μάλκολμ Άρμστεντ. Χωρίς να υπολογίζουμε στον Ντάνιελ Όρτον που δεν πρόλαβε να παίξει σε επίσημο παιχνίδι της “Ένωσης”, συνολικά επτά Αμερικανοί παίκτες έχουν ήδη φορέσει φέτος τη φανέλα της αφού συνεχίζουν στο ΟΑΚΑ οι Μαρκ Κάρτερ, Ντιόντε Κρίστμας και Μαλίκ Χέρστον.

Ο αριθμός αυτός είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί αφού επίκειται η άφιξη του Τζέι Κόβαν Μπράουν ενώ δεδομένου ότι θα παραμείνει κενή μία ακόμη θέση ξένου, είναι πιθανό ο αριθμός των Αμερικανών -με ή χωρίς κοινοτικό διαβατήριο- να φτάσει τους εννιά!

Δεν πρόκειται για κάτι για το οποίο μπορούν να υπερηφανεύονται στην ΑΕΚ όμως πρόκειται για ρεκόρ. Το eBasket.gr υπενθυμίζει τις σεζόν κατά τις οποίες τέσσερις και περισσότεροι Αμερικανοί αγωνίστηκαν στο ελληνικό Πρωτάθλημα με την “Ένωση”.

  • 1993-1994: Τη φανέλα της “Ένωσης” φόρεσαν τέσσερις Αμερικανοί οι Κάναρντ Τζόνσον, Τζακ Χάλεϊ, Τόνι Ουάιτ και Τόνι Κόστνερ.
  • 1997-1998: Μία ακόμη τετράδα Αμερικανών πέρασε από την ΑΕΚ. Ήταν οι Τέρενς Στράνσμπερι, Ρίκι Πιρς, Βίκτορ Αλεξάντερ και Ουίλι Άντερσον.
  • 1998-1999: Τέσσερις Αμερικανοί έπαιξαν και σε εκείνη την περίοδο στον “Δικέφαλο”. Ήταν οι Τζο Αρλάουκας, Ρούμπεν Πάτερσον, Μπράντον Ουίλιαμς και Λόιντ Ντάνιελς.
  • 2002-2003: Πέρασαν τέσσερα χρόνια για να εμφανίσει η ΑΕΚ και πάλι περισσότερους από τρεις Αμερικανούς σε μία σεζόν στο ρόστερ της. Είχαν αγωνιστεί οι Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, Τζον Ρίλι, Στιβ Γούντμπερι και Τζόε Κρίσπιν.
  • 2009-2010: Στην πρώτη σεζόν κατά την οποία οι ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ είχαν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης τριών Αμερικανών χωρίς κοινοτικό διαβατήριο η ΑΕΚ μέτρησε και πάλι τέσσερις διαφορετικούς παίκτες από τις ΗΠΑ. Ήταν οι Τορίν Φράνσις, Τορίν Γκριν, Λαμόντ Μακ και Ντόνι ΜακΓκραθ.
  • 2010-2011: Στην περίοδο που την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον υποβιβασμό, η “Ένωση” είχε χρησιμοποιήσει επτά Αμερικανούς τους Τερέλ Καστλ, Λαμόντ Μακ, Πάτρικ Σπαρκς, Αντονι Γκράντι, Έντι Σάνον, Τζάρεντ Χαρτ και Σάροντ Κάρι. Αυτό το ιδιαίτερο ρεκόρ θα σπάσει, φέρνοντας τον Τζέι Κόβαν Μπράουν.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Αφεντικό και στο L.A οι Νάγκετς, έτοιμοι για δεύτερη σερί «σκούπα»

Οι Νάγκετς κοντά στο να… καθαρίσουν τη σειρά με τους Λέικερς. Οι Νάγκετς ήταν κυρίαρ…