Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Πάντα στην καρδιά μου ο Αλφόνσο Φορντ”

“Πάντα στην καρδιά μου ο Αλφόνσο Φορντ”

hackett ford1

hackett_ford1Ο Ντάνιελ Χάκετ υπήρξε και υπάρχει ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Αλφόνσο Φορντ. Ο Φορντ έφυγε από την ζωή πολύ πρόωρα και ο Χάκετ θυμάται τις ημέρες που ο Αμερικανός αγωνιζόταν στην Πέζαρο, θαυμάζει το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου και κλαίει για τον άδικο χαμό του.

Όταν ο Φορντ πήρε μεταγραφή στην Πέζαρο ο Χάκετ βρισκόταν στις ΗΠΑ για σπουδές. Ο, τότε 16χρονος, Ντάνιελ ήθελε όσο τίποτα να επιστρέψει στην Ιταλία για να δει το ίνδαλμα του από κοντά. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο “olympiacosbc.gr”, κανείς δεν γνώριζε στην ομάδα το πρόβλημα του Φορντ. Ήταν επιλογή του να το κρατήσει κρυφό.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά:

“Όταν διάβασα στο ίντερνετ πως η Σκαβολίνι Πέζαρο υπέγραψε τον Αλφόνσο Φορντ, τρελάθηκα από τη χαρά μου. Η ομάδα της πόλης μου αποκτούσε έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έναν παίκτη που λάτρευα να τον βλέπω να παίζει. Είχα ενθουσιαστεί τόσο που σκεφτόμουν να γυρίσω στο Πέζαρο για να τον δω από κοντά.

Αυτό που έγινε δεν το περίμενε κανείς. Πρόκειται για κάτι που έχει σημαδέψει τη ζωή μου. Να σου πω μια ιστορία; Κανείς δεν ήξερε στην ομάδα για την αρρώστια που είχε ο Αλφόνσο Φορντ. Ήταν επιλογή του αυτό. Το είχε πει μόνο στον γιατρό της ομάδας ώστε να τον βοηθάει με τα φάρμακα. Ούτε οι προπονητές το γνώριζαν, ούτε οι συμπαίκτες του, ούτε οι διοικούντες. Κανείς. Το φαντάζεσαι αυτό; Το ήξερε μόνο ο γιατρός της ομάδας ώστε να τον βοηθάει με τα φάρμακα. Ήταν μέρες που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι μου έλεγαν και στη συνέχεια πήγαινε στο γήπεδο και έβαζε 30 πόντους.”

Για τα τελευταία παιχνίδια του Φορντ: “Ήταν στη σειρά των play off της σεζόν 2003-2004. Είχε χάσει κάποια ματς στην κανονική περίοδο και ένα από τα πλέι οφ. Καθόταν στον πάγκο και τα μάτια του τα κρατούσε ανοιχτά με δυσκολία. Κανείς, όμως, δεν γνώριζε τι του συνέβαινε. Ώσπου ένα πρωί, ξύπνησα και διάβασα ότι ο Αλφόνσο Φορντ πέθανε. Έκλαιγα σαν να είχα χάσει έναν δικό μου άνθρωπο. Έκλαιγα τόσο που δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Ο Αλφόνσο Φορντ θα είναι πάντα στην καρδιά μου.”

Για το γεγονός ότι η Ευρωλίγκα αποφάσισε να δώσει στο βραβείο του πρώτου σκόρερ το όνομα του Αλφόνσο Φορντ: “Την επόμενη χρονιά ο Τσαρλς Σμιθ υπέγραψε στη Σκαβολίνι Πέζαρο, βγήκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και πήρε το Alfonso Ford Trophy…”

Για το πρώτο φιλικό στην μνήμη του Φορντ και το όνειρο του: “Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, προβλήθηκε από τα μάτριξ του γηπέδου ένα βίντεο-αφιέρωμα στον Φορντ. Όταν ξεκίνησε το βίντεο, κράτησα τον ώμο ενός συμπαίκτη μου που ήταν δίπλα μου εκείνη τη στιγμή για να μην καταρρεύσω. Στη συνέχεια άρχισα να κλαίω. Το φιλικό αυτό θα το θυμάμαι για πάντα.

Έχοντας παίξει και στη Σκαβολίνο Πέζαρο, αλλά και τώρα στον Ολυμπιακό, έχω διαπιστώσει πως το χρώμα της ζωής μου είναι το κόκκινο. Κόκκινο ήταν και αυτό που πρόδωσε τον Αλφόνσο. Το αίμα. Το ίδιο του το αίμα. Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι να αγωνιστώ με τον Ολυμπιακό σε ένα φιλικό στην Ιταλία κόντρα στη Σκαβολίνι Πέζαρο. Είμαι σίγουρος πως σε εκείνο το ματς, η μπάλα στο τζάμπολ θα φτάσει ως τον ουρανό. Έτσι, για να την ακουμπήσει και ο Αλφόνσο.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…