Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Όταν “έραψε” το έκτο αστέρι… (vids)

Όταν “έραψε” το έκτο αστέρι… (vids)

030113144210 0205

dimitris-diamantidis-zeljko-obradovic-panathinaikosΠαρίσι, Θεσσαλονίκη, Μπολόνια, Αθήνα, Βερολίνο και, φυσικά, Βαρκελώνη! Αυτές είναι οι έξι πόλεις στις οποίες ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο “Έβερεστ” του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το πρώτο -για τη φάση του Top-16- εβδομαδιαίο μαγκαζίνο της Ευρωλίγκα πραγματοποίησε αναδρομή στο παρελθόν και, δη, στο φάιναλ-φορ του 2011, όταν η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς “έραψε” το έκτο αστέρι της.

Ο “Ζοτς” κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, δε, αναφέρθηκαν στις εμπειρίες τους από εκείνη τη σεζόν, στην οποία το “τριφύλλι” δεν ξεκίνησε ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όπως υπογράμμισε ο “3D”.

“Το 2011 ήταν καταπληκτική χρονιά. Δεν αρχίσαμε ως φαβορί, σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή μας στο φάιναλ-φορ” τόνισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Σχετικά με τις αναμετρήσεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα (σ.σ.: πλέι-οφ), όπου οι “πράσινοι”, μολονότι είχαν μειονέκτημα έδρας, πανηγύρισαν την πρόκριση: “Πολύ ανταγωνιστικά ματς, με περίσσιο πάθος κι ένταση“.

Ο Διαμαντίδης, μάλιστα, είχε αναδειχθεί -για δεύτερη φορά στην καριέρα του- MVP του φάιναλ-φορ, δηλώνοντας ότι: “Ο λόγος που προσπαθείς και προπονείσαι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι αυτός, δηλαδή να φθάσεις στο φάιναλ-φορ και να κατακτήσεις το τρόπαιο. Εμείς το πετύχαμε. Αν, φυσικά, καταφέρεις να διακριθείς και σε ατομικό επίπεδο, τότε είναι πραγματικά καλή χρονιά“.

Ο Ομπράντοβιτς, από την πλευρά του, υποστήριξε: “Αγωνισθήκαμε με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση σε εκείνο το φάιναλ-φορ. Γνωρίζαμε πως, αν παίζαμε το παιχνίδι μας, η Σιένα δεν θα είχε καμιά πιθανότητα. Σέβομαι σε μεγάλο βαθμό τη Σιένα, ωστόσο, αυτή είναι η αλήθεια. Το ίδιο ίσχυε και κόντρα στη Μακάμπι (σ.σ.: τελικός)”.

Αναφορικά με το δίδυμο των Διαμαντίδη και Μπατίστ: “Εάν επιθυμεί κανείς να διδάξει στους παίκτες του το πώς παίζεται το πικ εν ρολ, τότε να παρακολουθήσει τον Διαμαντίδη με τον Μπατίστ“.

Για τα 5 ευρωπαϊκά τρόπαια ως τεχνικός του Παναθηναϊκού: “Είναι κάτι ξεχωριστό. Ό,τι πετύχαμε και, σε συνδυασμό με τους φιλάθλους που είχαμε, έκαναν τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…