Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Όποιος δεν μπορεί, να φύγει”

“Όποιος δεν μπορεί, να φύγει”

Ζντοβτς

jure-zdovcΟ Γιούρι Ζντοβτς, μετά το αγχωτικό “διπλό” στην Τρίπολη, είπε πολλά κι ενδιαφέροντα στη συνέντευξη Τύπου. Ο Σλοβένος τεχνικός της ΑΕΚ, αρχικά, συνεχάρη τον Γιάννη Καστρίτη για τον τρόπο που προετοίμασε τον Αρκαδικό ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Αναφέρθηκε, δε, στο περιστατικό με τον Ντι Τζέι Κούπερ, ενώ τόνισε πως η “Ένωση” δεν είχε νοοτροπία μεγάλης ομάδας κόντρα στους Αρκάδες.

Αναλυτικά:

“Συγχαίρω τον προπονητή του Αρκαδικού, γιατί προετοίμασε πολύ καλά το παιχνίδι και μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Σκοράραμε 40 πόντους στο πρώτο μέρος, ωστόσο, στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί. Αυτά που προετοιμάσαμε όλη την εβδομάδα δεν μας βγήκαν.

Κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα. Οι παίκτες φοβήθηκαν και δεν ήθελαν να σουτάρουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί είχαν περισσότερη ενέργεια οι παίκτες του Αρκαδικού από τους παίκτες μου. Παρ’ όλα αυτά, κερδίσαμε, έχουμε προβλήματα αλλά και λίγη τύχη. Θα αναλύσουμε το παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε”.

Για το επεισόδιο με τον Ντι Τζέι Κούπερ: “Δεν είναι η δουλειά μου να πω τι συνέβη στα αποδυτήρια. Όλοι είδαν ότι ο Ντι Τζέι δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε.

Όταν τον έβγαλα για πρώτη φορά, αντέδρασε άσχημα. Του έδωσα δεύτερη ευκαιρία, εντούτοις, δεν αντέδρασε σωστά. Αποφάσισα, συνεπώς, να τον στείλω στα αποδυτήρια. Δεν περίμενα να αντιδράσει έτσι. Όχι δεν είπαμε κάτι στο ημίχρονο“.

Για το παιχνίδι με τον Αρκαδικό: “Σέβομαι κάθε αντίπαλο. Η Ελλάδα έχει πραγματικά τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Έχει και πολύ καλούς παίκτες, με παιδεία. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο.

Ακόμα κι οι “αιώνιοι” αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως δεν είχαμε νοοτροπία μεγάλης ομάδας. Σίγουρα παλέψαμε αρκετά, αλλά ο Αρκαδικός πάλεψε περισσότερο. Στόχος είναι να πείσω κάθε παίκτη να κάνει αυτό που θέλω. Όποιος δεν μπορεί, να φύγει“.

Σχετικά με τη νοοτροπία που έχει συναντήσει στην ΑΕΚ: “Κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι εύκολο να παίξεις. Το δύσκολο είναι να παίξεις απέναντι στον Αρκαδικό και να δείξεις χαρακτήρα. Το δύσκολο είναι να παίξεις με μικρότερες ομάδες.

Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε, αλλά δεν είναι και δύσκολο. Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ γι’ αυτό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…