Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ O “Βάσκος” κι ο Αμερικανός

O “Βάσκος” κι ο Αμερικανός

hatcher vasileiadis

hatcher-vasileiadis

Ο ΠΑΟΚ έφερε εις πέρας την ανατροπή της χρονιάς, επιστρέφοντας από το -24 για να επικρατήσει της ΑΕΚ με 79-75, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Α1. Ο “δικέφαλος” είναι μια ομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, που όμως έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των μεγάλων αγώνων κάτι που απέδειξε τόσο στο Γιούροκαπ (πολλάκις) όσο και στην Α1 (σε μικρότερο βαθμό).

Το χθεσινό επικό comeback οφείλεται, κατά κύριο λόγο, σε δύο παίκτες που έχουν βγάλει τα “κάστανα από τη φωτιά” ουκ ολίγες φορές φέτος. Ο λόγος για τους Κώστα Βασιλειάδη και Ουίλιαμ Χάτσερ.

Ο αρχηγός του “δικεφάλου” (με την πολυετή εμπειρία στη Liga Endesa και τις καταπληκτικές εμφανίσεις με τη Μπιλμπάο) επέστρεψε φέτος για να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στον ρόλο του, όπως άλλωστε αναμενόταν. Χθες σημείωσε 19 πόντους (5/5 διπ.-2/7 τρ.-3/4 βολές), κατέβασε 8 ριμπάουντ κι έκανε 1 κλέψιμο, συμβάλλοντας καθοριστικά. Στην Α1, μέχρι στιγμής, έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια εκ των οποίων, μόλις στα τρία δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ μετράει, μέσο όρο, 14.2 πόντους (με 37% στα τρίποντα), 6.4 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που έχει ξαναπεράσει από τον “δικέφαλο“, επανήλθε στη συμπρωτεύουσα μεσούσης της σεζόν, κλείνοντας τα κενά που υπήρχαν στην περιφέρεια της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου. Στο ντέρμπι είχε, επίσης, 19 πόντους (4/7 διπ.-2/8 τρ.-5/5 βολές), 1 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ σημείωσε το τρίποντο που κλείδωσε την υπόθεση νίκη υπέρ της ομάδας του, 12 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης. Αυτό είναι κάτι που έχει επαναλάβει και το Γιούροκαπ, όταν “εκτέλεσε” τη Μπεσίκτας -μέσα στην Τουρκία– στην παράταση. Η στατιστική του είναι εξαιρετική, έχοντας 11.9 πόντους (με 35% στα τρίποντα, 2.3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1.3 κλεψίματα, ανά 26:16 λεπτά συμμετοχής, σε 13 αναμετρήσεις.

Ο “Βάσκος” και ο Αμερικάνος αποτελούν τα δύο μεγαλύτερη όπλα του ΠΑΟΚ, όσον αφορά την περιφερειακή απειλή και δύο από τους πιο “clutch” παίκτες του, έχοντας “ξελασπώσει” αρκετές φορές την ομάδα τους. Μαζί με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος είναι το “αντίβαρο” στo “ζωγραφιστό”, συνθέτουν την ηγετική τριπλέτα του φετινού οικοδομήματος του Σούλη Μαρκόπουλου.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…