Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο “μαύρος” Γενάρης του Πρίντεζη

Ο “μαύρος” Γενάρης του Πρίντεζη

giorgos printezis

giorgos-printezis

Ο Ολυμπιακός έχει περιέλθει σε περίοδο ντεφορμαρίσματος σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της σεζόν και δη εν μέσω Top 16. Οι δύο ήττες που γνώρισε κόντρα στη Μπάμπεργκ και τη Ζαλγκίρις Κάουνας ενδέχεται να αποβούν μοιραίες, όσον αφορά τη συνέχεια του στη διοργάνωση, αλλά το “δώρο” του Γιάννη Μπουρούση και της Λαμποράλ χθες, που άλωσαν το Παλάου Μπλαουγκράνα, αναπτέρωσε τις ελπίδες.

Η αγωνιστική πτώση των Πειραιωτών, οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι οι λίγοι παίκτες -λόγω των πολλών τραυματισμών- που τράβηξαν το “κουπί” μέχρι το Top 16 “έσκασαν” αλλά και, κυρίως, στο ντεφορμάρισμα των δύο αρχηγών, Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη. Αποτελεί, προφανώς, κάτι απολύτως φυσιολογικό αλλά όσον αφορά τον δεύτερο, ο Ιανουάριος αποτελεί “μαύρο” μήνα καθώς η απόδοση του πέφτει ή τον χτυπούν τραυματισμοί.

Με τη βοήθεια των αριθμών, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα του λόγου το αληθές και ανατρέχουμε στην στατιστική επίδοση του “Πρι” από τη σεζόν 2011-12 -έξι μήνες μετά την επιστροφή του στο λιμάνι- που κατέληξε στο πρώτο από τα back to back πρωταθλήματα Ευρώπης.

Κανονική διάρκεια
printezis-genaris-pinakaki

Top 16 (ματς Ιανουαρίου)
printezis-genaris-pinakaki1Παρατηρούμε ότι μονάχα οι αγωνιστικές περίοδοι 2012-13 και 2013-14 ήταν καλές για τον διεθνή φόργουορντ, ο οποίος ξεκίνησε θετικά το Top 16 με κεκτημένη ταχύτητα από την -παραδοσιακά- καλή γι’ αυτόν πρώτη φάση της διοργάνωσης. Τη σεζόν 2011-12 πρόλαβε να αγωνιστεί μονάχα σε δύο παιχνίδια, προτού τραυματιστεί για αρκετές εβδομάδες, ενώ πέρσι και φέτος εντοπίζεται πιο έντονα το φαινόμενο.

Την περσινή περίοδο δεν κατάφερε να αγωνιστεί καθόλου στη regular season της Ευρωλίγκα, ελέω τραυματισμού, κάτι που επηρέασε, σαφώς, και την απόδοση του στις πρώτες αναμετρήσεις του Top 16, προτού βρει ρυθμό και στείλει τον Ολυμπιακό στο Φάιναλ Φορ, με το μπάζερ-μπίτερ τρίποντο κόντρα στη Μπαρτσελόνα, εν τέλει.

Φέτος, ξεκίνησε εντυπωσιακά, πραγματοποιώντας τις καλύτερες εμφανίσεις του, όμως “έσκασε” στη συνέχεια και αποτελεί φάντασμα του εαυτού του, στους πρώτους πέντε αγώνες του Top 16.

Πάντοτε, όμως, φορτσάρει στη συνέχεια και καταλήγει ως έναν εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού, με την απόδοση του να αποτελεί βαρόμετρο για την εμφάνιση όλης της ομάδας. Με τον Πρίντεζη να συν-ηγείται, μαζί με τον “Kill Bill“, οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να ελπίζουν σε μεγάλα πράγματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…