Κεντρική NBA O “μάγος” του Όκλαντ (vid)
NBA

O “μάγος” του Όκλαντ (vid)

curry iguodala

curry-iguodala

Ο Στεφ Κάρι έκανε δώρο στον επανακάμψαντα προπονητή του, Στιβ Κερ, τη νίκη κόντρα στους Πέισερς, που σήμανε και την ισοφάριση του μεγαλύτερου εντός έδρας σερί στην ιστορία (38-0), κάτι που είχαν καταφέρει και οι Σέλτικς τη σεζόν 1985-86. Ο “μάγος” του Όκλαντ έχει μετατρέψει τα εξωπραγματικά κατορθώματα σε ρουτίνα και η χθεσινή αναμέτρηση δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Σημείωσε ένα τρίποντο από τα 14 μέτρα, το οποίο δεν μέτρησε καθώς είχε ηχήσει η κόρνα, και το επανέλαβε στο τέλος του ημιχρόνου ευστοχώντας ξανά αλλά εμπρόθεσμα. Πριν από αυτό, ο Κάρι είχε 0/34 σουτ από τέτοια απόσταση (σε regular season καθώς είχε 1 με τους Γκρίζλις στα πλέι οφ πέρσι από πιο μακριά), ενώ έχει σημειώσει 6 τρίποντα από απόσταση, τουλάχιστον, 9 μέτρων τη φετινή σεζόν. Κανείς άλλος δεν έχει περισσότερα από δύο, ενώ ο μοναδικός με περισσότερα τα τελευταία 20 χρόνια, είναι ο Γκίλμπερτ Αρίνας (8), τη σεζόν 2006-07.

Παράλληλα, ο ηγέτης των πρωταθλητών με τα 8 τρίποντα που σημείωσε, έφθασε τα 204 και έγινε μόλις ο δεύτερους που καταφέρνει να πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200, σε τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους. Ο μοναδικός με περισσότερες και δη με πέντε, είναι ο Ρέι Άλεν.

Από τα τελευταία, ίσως, “εμπόδια” που θα χρειαστεί να καταρρίψει ο Κάρι, ώστε να ανακηρυχθεί, ανεπίσημα, ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…